≫ 

Ivana Španović bez nominacije za najbolju atletičarku sveta

Naša atletska kraljica nije ušla u izbor od 10 devojaka za najbolju atletičarku sveta

  • 10

Svetska atletska federacija IAAF objavila je listu nominovanih atletičarki i atletičara za izbor najboljih u 2016. godini.

Na ovom spisku atletičarki nema naše najbolje Ivane Španović. Ovo je bila njena najbolja godina u karijeri, ali ostale kandidatkinje su imale takođe fenomenalne rezultate, a uz sve to su Olimpijske šampionke.

Kandidatkinje za najbolju atletičarku sveta su Kaster Semenja (Južna Afrika), Almaz Ajana (Etiopija), Rut Beitija (Španija), Vivijan Šejru (Kenija), Kendra Harison (SAD), Katerina Ibarugen (Kolumbija), Rut Džebet (Bahrein), Sandra Perković (Hrvatska), Elejn Tompson (Jamajka) i Anita Vlodarčuk (Poljska).

Što se tiče muške konkurencije tu su: Jusein Bolt (Jamajka), Tiago Braz da Silva (Brazil), Ešton Iton (Velika Britanija), Mo Farah (Velika Britanija), Eliud Kipčoge (Kenija), Konseslus Kipruto (Kenija), Omar Meklod (Jamajka), David Rudiša (Kenija), Kristijan Tejlor (SAD) i Vejd van Nikerk (Južna Afrika).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • batko

    19. oktobar 2016 | 16:08

    O Ivani i njenim uspesima ove godine, i ne samo ove, imam samo reci hvale. Ali, poprilicno su besmislena sva ova glasanja za najbolju atleticarku i atleticara!? Tu mesta glasanju nema. Jedino je merodavan rezultat, a atim u vezi, i plasman, kao i koliko taj rezultat vredi poena u "tablicama" koje atletika ima vec sto godina! Po tim parametrima Ivana, svakako nije najbolja, jer nema najbolji rezultat ni u svojoj disciplini, a gde je jos 19, koliko ih ima? Mozda, kada bi i atletika uvela sistem slican tenisu, u pogledu bodovanja i obaveznih takmicenja, Ivana bila jedan od kanditata za najvisi plasman. Ali, opet tesko i prva, jer je Sandra Perkovic bila dominantnija, pobedjivala je na svim takmicenjima, evropski je,svetski i olimpijski pobednjik, kao i pobednik dijamantske lige, a uz to, po tablicama je njen rezultat vredniji od Ivaninog! To je istina, i to su cinjenice! Glasanje je besmisleno i glupo! A Ivani, kapa dole, za rezultate, za ponasanje, za izgled i harizmu!

  • Lj

    19. oktobar 2016 | 23:31

    Imali neka ko je nezasluzeno na ovoj listi? Nasa je ali nema ZLATA i tu je kraj prici.

  • MOMO

    19. oktobar 2016 | 12:53

    Zato što je iz Srbije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA