≫ 

ZATO GA OBOŽAVA CEO GRAD: Evo šta je sve Nikola Jokić poklonio Somboru!

Jokić izdvojio milion i po dinara za somborske sportiste

  • 3

Somborci obožavaju sugrađanina i NBA zvezdu Nikolu Jokića, imaju i zašto. Doneo je Srbiji veliku radost kao osvajač srebra sa Srbijom na Olimpijskim igrama, priređen mu je i veliki doček u rodnom gradu na kom je zaplakao, a sada je rešio da se oduži velikom donacijom.

Naime, Jokić je preko svoje Fondacije "Nikola Jokić i prijatelji" sportskim klubovima u Somboru donirao sportsku opremu vrednu 1.500.000 dinara, prenosi zvanični sajt opštine!

Uručenje donacije organizovano je pod okriljem gradonačelnice  Dušanke Golubović koja se  Nikoli Jokiću, njegvom bratu Strahinji, porodici i prijateljima zahvalila što pomažu.

- Raduje me što ste donaciju usmerili u grad Sombor i što vam je namera da ovo bude prva, ali ne i poslednja donacija. Zahvaljujem se na donaciji, na postignutim rezultatima i na očuvanju somborskog duha u Americi – kazala je gradonačelnica.

Nikolin brat, Strahinja se zahvalio sportistima koji svakodnevno kroz sport i druge oblasti pokušavaju da ostvare svoje snove.

- Mi smo to kao porodica prepoznali i posmatrajući poslednjih godina samog Nikolu i njegov razvoj, videli smo kako se ovde razvijaju određene grupacije.  Želimo da predstavimo svoj grad i  da kroz neke buduće akcije usmerimo pažnju na Sombor. Veliki podstrek  i motivaciju za ovo što želimo da radimo  imamo u porodici Đoković, koja uvek i svuda predstavlja Srbiju. Mi smo pioniri u ovom  pokušaju  kojeg će biti mnogo više  u budućnosti. I  dalje ćemo zajedničkim snagama raditi dobre stvari za grad i Fondacija „Nikola Jokić i prijatelji“  isključivo će se baviti razvojem Sombora, ne samo u oblasti sporta, već i u drugim oblastima – kazao je Strahinja Jokić.

Gradonačelnici je uručen simboličan poklon, dres sa brojem 025, koji je pozivni broj za za Sombor i sa oznakom Fondacije. Sportska opremu dobili su  klubovi:  Bokserski klub „Sombor“, Kik boks klub „Kobra“,Brazilian jiu jicu club „Family  Fight Team“ , Odbojkaški klub „Sombor“, Plivački vaterpolo klub „Polet“ , Košarkaški klub „So-KOŠ“ , Atletski klub „Maraton“ i Klub borilačkih sporotva „Extreme“.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gogiii

    20. oktobar 2016 | 09:08

    Pazi sad kad amebe pocnu gundjati kako je stipsa...

  • Goci

    20. oktobar 2016 | 11:19

    Lepo od njega i svaka cast.... Samo pitam se a sta je za njega Sombor ucinio da postane to sto jest...kladim se da jednu loptu od opstine dobio nije...

  • Nema ime

    20. oktobar 2016 | 11:23

    Fk zak junior Sombor ?? Nista.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA