≫ 

Beograd domaćin F4 Evrolige! Gak: Nadamo se da će srpski klub obezbediti završni turnir

Odlična vest bi trebalo da bude potvrđena naredne nedelje

  • 11

Beograd će, nezvanično, dobiti domaćinstvo košarkaškog spektakla.

Fajnal-for Evrolige sezone 2017/2918 trebalo bi da se odigra u "Kombank Areni", a sve detalje će čelnici lige sa Đordijem Bertomeuom na čelu doći u glavni grad Srbije i predstaviti plan za održavanje završnog turnira, prenosi "Sport klub".

- Ovo je velika pobeda za srpski sport. Iako se na početku pregovora činilo da je to za sve nas nemoguća mislija, Grad se uložio velike napore da dobije organizaciju završnog tunira. Napravili smo veliki iskorak - rekao je Slavko Gak Tanjugu.

On je istakao da Fajnal-for u Beogradu dobra prilika da srpski timovi, poput Crvene zvezde ili Partizana, iskoriste domaći teren i pokušaju da se popnu na krov Evrope.

- Pregovori nisu bili laki, trajali su četiri meseca, ali su doneli rezultat. Imamo nadu da će neki naš tim obezbediti plasman na završni turnir, zašto to ne bi uradila Crvena zvezda ili drugi srpski klub? - poručio je Gak.

Prema njegovim rečima, Grad se strateški opredelio da posveti veliku pažnju sportu i organizaciji velikih takmičenja, pa će posle vaterpola i atletike, čije Evropsko prvenstvo u Beogradu se održava sledeće godine, građani moći da vide najbolje košarkaše na Starom kontinentu.

- Dobili smo priliku da dodatno sredimo Arenu, možda i neku drugu halu za utakmice, poput "Pionira".

- Nikada se nije dogodilo da tako veliko takmičenje dođe u Beograd. Uz to, odradićemo veliku promociju Beograda i njegovog turizma, čije ime će biti na oko 600 utakmice tokom Evrolige u preko 150 zemalja", zaključio je Gak.

Beograd je u julu, u KOMBANK areni, bio domaćin košarkaškog kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, dok je 2005. godine organizovao Evropsko prvenstvo.

Ovosezonski Fajnal-for održaće se u Istanbulu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA