Barselona (izgleda) bojkotovala dodelu nagrada Primere! Šta mislite zašto?

Niko od predstavnika šampiona Španije nije prisustvovao ceremoniji u Valensiji

  • 0

Na ceremoniji u Valensiji na kojoj su proglašeni najbolji fudbaleri i treneri za prošlu sezonu u Primeri nije bilo niti jednog predstavnika Barselone.

Najbolji strelac i trener madridskog Atletika, Antoan Grizman i Dijego Simeone.

Kapiteni timova birali su najuspešnije pojedince u sezoni 2015/2016, a iz trećeplasiranog Atletika su još dvojica dobila nagradu, golman Jan Oblak i odbrameni fudbaler Dijego Godin.

Za najboljeg vezistu proglašen je Luka Modrić iz Real Madrida, napadač je zvezda Barselone Lionel Mesi, dok je otkrovenje sezone Marko Asensio, tada igrač Espanjola na pozajmici iz Reala.

Luis Suarez dobio je nagradu za najboljeg fudbalera van Evrope, a interesantno da je glavni kandidat za Zlatnu loptu Kristijano Ronaldo ostao bez ikakvog priznanja.

Diskutabilno je mnogima na primer što je trener Barselone Luis Enrike uspeo da odbrani titulu, ali je Simeone dobio nagradu.

Zato se sada uveliko spekuliše da su u Barseloni odlučili da bojkotuju ceremoniju, i da su nagrade dodeljivane uz favorizovanje madridskih klubova prvenstvo zbog katalonskog pitanja, imajući u vidu da su pojedini igrači i Enrike u pojedinim izjavama stavljali do znanja da bi ta pokrajina trebalo da se otcepi od Španije.

>>> Ako ti se ide na El klasiko u novembru, možeš da osvojiš ulaznice, avioprevoz i smeštaj!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA