Italijani slave nepopravljivog Nikolu Ninkovića, a šansu mu je dao tek hrvatski "ludak"! (VIDEO)

Ninkoviću je poverenje ukazao hrvatski ekscentrik. Nije pogrešio!

  • 0

Darko Lazović i Nikola Ninković nekada su vodili duele u večitom derbiju igrajući za Crvenu zvezdu i Partizan, sada su zajedno u Đenovi i polako krče put. Velike zasluge za njihove dobre partije ima hrvatski trener, impulsivni Ivan Jurić.

Hrvatski Indeks je posebnu pažnju posvetio Juriću koji je prošle godine uveo mali i siromašni Krotone u Seriju A, srušio je Milan sa 3:0 za skok na sedmo mesto, i to samo tri dana nakon što su roso-neri slomili šampionski Juventus sa 1:0. Jurić je okarakterisan kao "impulsivni, temperamentni alternativac i osobenjak u svetu fudbala", koji je nedavno derbi i poraz od Sampdorije sa 2:1 gledao sa tribina jer je u prethodnom meču isključen protiv Empolija (0:0).

Dva puta su ga tada jedva zadržali igrači da ne dođe u fizički kontakt sa sudijom, što je čak navedeno i u izveštaju Disciplinske komisije Serije A.

- Impulsivan sam, ne možete mi uzeti taj deo duše. Uvređen sam kad je neko agresivan prema meni, ne mogu voditi meč bez gestikuliranja. Nikog ne vređam, ne govorim ružne reči. Ne mogu sedeti mirno kao kip, trebalo bi da i sudije imaju više razumevanja - rekao je Jurić, koji se u velikom stilu vratio protiv Milana, koji je želeo da se probije na prvo mesto Serije A.

Čak je i čuvena "Gazeta delo sport" istakla kako je Jurić nadmudrio Vinćenca Montelu jednim tajnim sastojkom, nestabilnim i nepredvidljivim Nikolom Ninkovićem.

- Juriću se splatilo što je Nikoli Ninkoviću omogućio debi u prvoj postavi, ne samo što je dao prvi gol, bio je igrač utakmice. Uz to je pogodio Jurić i kada ga je zamenio sunarodnikom Lazovićem, čiji je udarac u 80. minutu Kučka skrenuo u gol za 2:0 - navodi "Gazeta".

Ninković je na udaru kritika jer još nije naučio italijanski jezik, za osam meseci u Italiji je do sada skupio samo 45 minuta do ovog meča, ali je trener stao  uz njega.

- Ne možete naučiti strani jezik za pola godine. Večeras nije bilo važno što Ninković ne govori italijanski, mora da je i Jurić uživao dok ga je gledao kako slavi najvažniji gol karijere - navode Italijani.

Na Ninkoviću je sada samo teži deo posla, da ovako nastavi. Po tome baš i nije poznat, u Partizanu mu se posle jedne dobre partije redovno dešavalo da "potone", zbog čega nije ostavio značajniji trag, iako je svojevremeno bio najmlađi kapiten crno-belih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA