≫ 

Ivana kreće u osvajanje svega 2017: Ponekad i samu sebe iznenadim koliko se dobro snalazim pod pritiskom!

- Volim izazove. Ponekad i samu sebe iznenadim koliko se dobro snalazim kada sam pod velkim pritiskom i očekivanjima, i sebe i drugih da nešto uradim. Tada najbolje funkcionišem - poručila je srpska kraljica atletike pred početak priprema za narednu godinu

  • 5

Olimpijska medalja (bronza), državni rekord, pobeda u Dijamantskoj ligi, prvak Evrope, viceprvak sveta - i sve to u jednoj godini!

>>> Naša Ivana dominira lepotom usred Amerike! (FOTO)

Prava je retkost postići takav mega uspeh. To je odlika samo najboljih. Elite. Odabranih. Tom svetu pripada i Ivana Španović iza koje je godina senzacionalnih ostvarenja. Rekli bi mnogi, ne može bolje od toga, ali ako pitate Ivanu: može i mora bolje! Nova lestvica je podignuta, sada je cilj i nju preskočiti.

Gde je i šta ovih dana radi srpska kraljica atletike?

- Vratila sam se sa odmora, pošto krećem sa pripremama za 2017. - rekla je Ivana na početku razgovora za radio Sport FM.

Nezaobilazna tema je njen siže o minuloj godini, sada sa dalje vremenske distance od Rija i svega što mu je prethodilo. Verovali ili ne, Ivanu i dalje "žulja" ta "bronza" kojoj se najiskrenije nije obradovala u prestonici Karioka države.

- To donekle i jeste izgledalo tako zato što sam ja imala velike ambicije što se tiče Rija. To je bilo takmičenje za koje sam se praktično pripremala čtav svoj život. Činjenica da sam se tako osećala nije slučajnost, jer se ni na jednom takmičenju prethodnih godina nisam slučajno pojavila na postolju. Ja sam vrlo dobro znala od koga mogu da očekujem velike daljine, na kraju se, eto, ispostavilo da sam vredela za to treće mesto. Sada, kada sumiram utiske, bilo bi nezahvalno da budem nezadovoljna, ali takva sam po prirodi, jer šta god uradim i šta god postignem uvek gledam šta moram još da uradim da bih bila još bolja. U svakom slučaju, to je nešto što me motiviše za naredne godine. Mislim i osećam da sam tek sada, kao sporista, i psihički i fizički sposobna da ovaj niz rezultata nastavim u godinama koje dolaze.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Posvećenost je sveta reč u životu Ivane Španović. Rad, rad i samo rad. Prostora za previše opuštanja jednostavno ne sme da bude, ali i ona je samo čovek...

- Kao i svi ostali, imam pravo na loš dan, kao i to da nisam raspoložena za trening. Imam pravo da nekad jedem nešto što nije po planu, ali su to sve male žrtve za ono što doživim posle uspeha. To jednostavno volim, tu sreću posle uspeha koja je nemerljiva u odnosu na svako drugo zadovoljstvo. Tome sam podredila čiitav život i kada mi je teško uvek pomislim na ono što želim da postignem određenog dana i prosto kako mi dođe ta misao, tako mi sve ostale izađe iz glave. Nekad pokleknem, ali to su retki trenuci.

Sada kada je sam vrh praktično uhvaćen sa jednom, i čeka da bude stisnut sa drugom rukom, Ivana vrlo dobro zna šta je potrebno održati se gore, jer, kako ono kažu: doći do vrha je lako, teško je održati se.

- Primarni cilj je da ostanem među najboljim skakačicama sveta, da ostanem na nivou na kom sam sad i uradim sve da poboljšam svoje performanse da budem najbolja, i znam šta je potrebno za to. Nemam nikakav stah od samog takmičenja i od konkurencije. Volim izazove. Ponekad i samu sebe iznenadim koliko se dobro snalazim kada sam pod velkim pritiskom i očekivanjima, i sebe i drugih da nešto uradim. Tada najbolje funkcionišem - zaključila je Ivana Španović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA