Pre tri godine platio je 150 dolara samo da ga puste da trenira, a sada je "uništio" Karija i Ratnike! (VIDEO)

Džonatan Simons "iz senke" postao hit u NBA ligi

  • 0

Lebron Džejms je kraljevski izdominirao sa "tribl-dablom" protiv Njujorka, Kajri Irving je vezivao odbranu Niksa u čvor, Lilard je blistao sa 39 poena protiv Jute, ali je u SAD apsolutni hit posle uvodnih utakmica krilo San Antonija Džonatan Simons (27). 

Van svih očekivanja ljubitelja košarke, makar onih manje upućenih u "materiju", rezervista ekipe Grega Popoviča bio je jedan od najzaslužnijih za veliku pobedu "mamuza" na terenu vicepravaka lige Golden Stejta 129:100.

Simons, kome je ovo tek druga godina u najjačoj ligi na svetu, meč je završio sa 20 poena i nekoliko fenomenalnih poteza kojima je dodatno skrenuo pažnju na sebe.

Tu pre svega mislimo na strašnu blokadu na Stefu Kariju i "posterizovanje" Džavala Megija u samoj završnici meča.

Naravno, kada god neki igrač iskoči iz senke, po inerciji se "kopa" po njegovoj prošlosti: ko je, odakle je, kako se našao među elitnom NBA ekipom. A, Simonsova priča je jedna od onih koja zavređuje punu pažnju.

Naime, pre tri godine, Simons je, posle raznih iskustava u poluprofesionalnim ligama i razvojnim sastavima, odlučio da se oproba u još jednom "B" timu NBA ligaša, a to su bili Ostin Sparsi, razvojni tim njegovog sadašnjeg tima. Zanimljivo je da je za "ulaz" u kamp morao da plati 150 dolara na ime registracije, koju plaća svaki igrač koji te godine nije izlazio na draft, a to je bio slučaj sa junakom ove priče.

I tako, korak po korak, Simons je počeo da se nameće stručnom štabu Teksašana. Prvu sezonu se dokazivao u razvojnoj ligi, drugu takođe, i već tada je bilo jasno da je zreo za najjaču konkurenciju. Pre početka minule sezone, kada je putovao sa razvojnim timom Netsa na meč sa Orlandom, pozvao ga je lično "Coach Pop" i saopštio mu lepu vest. Uskoro, Simons je postao punopravni član Sparsa sa garantovanim dvogodišnjim ugovorom i 1,4 miliona dolara po sezoni.

U nastavku pogledajte dva najatraktivnija poteza Siomnsa sa utakmice protiv Golden Stejta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA