≫ 

Pobeda Zvezde koja se čekala decenijama: Barselona konačno srušena! (FOTO)

Veličanstven trijumf Beograđana u sjajnom ambijentu pred 18.000 navijača!

Košarkaši Crvene zvezde slave veliku pobedu, onu koja se čekala baš dugo - prvu protiv Barse u Evroligi!

Crveno-beli su pobedili Katalonce u 3. kolu Evrolige pred 18.000 navijača u "Kombank Areni", rezultatom 76:65, i tako se, posle uvodnog poraza od Darušafake, sa dve vezane pobede pridružili grupi timova u gornjem delu tabele sa pozitivnim učinkom u dosadašnjem toku takmičenja.

Beograđane su do pobede na koju su zvezdaši dugo čekali, vodili, pre svih, Gudurić sa 21 poenom (8/11 za dva, 1/1 za tri, 2/3 za jedan) i Simonović sa 13, od koji je većinu ovaj tandem ubacio u, ispostaviće se ključnoj drugoj deonici koju je tim Dejana Radonjića, posle samo devet datih poena u prvoj, rešio sa 31:15 u svoju korist!

Bilo je to sjajno šutersko izdanje pomenutog dvojca za koji gosti nisu imali rešenja.

Konačno, Katalonce je u poslednjoj deonici "dotukao" racionalni Milko Bjelica, koji se zaustavio na 12 poena.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Barsa je, kao što je poznato, u Beograd doputovala prilično oslabljena, bez kvarteta igrača (Dolman, Koponen, Navaro, Laval), a u toku druge deonice Katalonce je zadesio novi peh: ostali su i bez Pau Ribasa, koji je do tada bio u velikom naletu sa tri trojke, ali je zbog povrede, po svemu sudeći teže, iznesen nosilima sa terena.

To je otprilike i bio trenutak kada je meč postao "jednosmerna ulica".

Zvezda je ubacila u "višu brzinu", odbranom svela goste na česta nerezonska rešenja, a u napadu, raznovrsnim idejama dizala prednost koja se od kraja druge deonice, pa do samog kraja kretala u rasponu od 9 do 15 razlike.

Veliki doprinos drugoj pobedi Zvezde dali su još Lazić sa 9 poena i tradicionalno izuzetnom igrom u odbrani, Kuzmić sa 8 poena i 5 skokova i sjajnom markacijom na Tomiću, te Dženkins sa 8 poena i čak 7 asistencija i 5 ukradenih lopti!

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

U redovima viceprvaka Španije bolji od ostalih bio je Bred Oleson sa 15 poena, od kojih je 10 ubacio još u prvoj deonici kada je pogađao sve što je šutnuo. Klaver je bio drugi "dvocifreni" sa 12 poena, ali reprezentativca Španije nije bilo "nigde" sve do poslednje četvrtine.

Vredi reći da je trener Barse Barcokas u poslednjoj četvrtini igrao bez klasičnog centra, iako je na raspolaganju imao i Tomića i Dorsija. Opredelio se za "small ball" taktiku, kojom je pokušao da parira Zvezdi, međutim ni taj pokušaj nije poremetio sjajne crveno-bele, koji su mirmo i sigurno priveli meč kraju.

Za tim Dejana Radonjića nema odmora u Evroligi, pošto već za dva dana sledi još jedan paklen duel: gostvanje Panatinaikosu u Atini.

Crvena zvezda - Barselona 76:65 (9:6, 31:15, 20:17, 16:17)

CRVENA ZVEZDA: Rebić, Dangubić 2, Mitrović 1, Lazić 9, Dobrić, Simonović 13, 5sk, Rakićević, Dženkins 8, 7as, 5uk, Gudurić 21, 4sk, 5as, Jović 4, 5as, Kuzmić 6, 5sk, Bjelica 12, 4as.

BARSELONA: Rajs 9, Dorsi 3, Ribas 9, Klaver 12, Vezenkov 4, Peno, Erikson 3, Oleson 15, 5as, Sena, Perperoglu 2, Tomić 8, 5sk,

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZOKS

    26. oktobar 2016 | 20:57

    Hvala ti Bože, što si me usmerio da navijam za našu Zvezdu. Zvezdo, volim te!

  • Grobar celje

    26. oktobar 2016 | 21:23

    Čestitam komšije samo tako nastavite da ponovite proslogodisnji rezultat. ..

  • Bazinga

    26. oktobar 2016 | 19:38

    Симоновић - Ел Ћаћа

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA