≫ 

Muslin saopštio spisak reprezentativaca za meč godine: Veliko iznenađenje na golu i u napadu! (VIDEO)

Orlove 12. novembra očekuje duel protiv Velsa u Kardifu, kojim završavaju kvalifikacioni ciklus za Mundijal u Rusiji za ovu kalendarsku godinu

  • 47

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin u Staroj Pazovi saopštio je spisak reprezentativaca za meč protiv Velsa, koji je na programu 12. novembra u Kardifu.

Donekle iznenađenje predstavlja to što je na spisku golman Aleksandar Jovanović iz Orhusa, kao i napadač Aleksandar Pešić iz Atalante. Ostala imena su manje-više standardna iz prethodnih utakmica sa Austrijom, Moldavijom i Irskom.

Na spisku su sledeći igrači:

Golmani: Vladimir Stojković (Notingem), Predrag Rajković (Makabi) i Aleksandar Jovanović (Orhus).

Odbrambeni igrači: Branislav Ivanović (Čelsi), Nikola Maksimović (Napoli), Matija Nastasić (Šalke), Stefan Mitrović (Gent), Jagoš Vuković (Kajzerispor), Filip Mladenović (Keln), Duško Tošić (Bešiktaš), Aleksandar Ignjovski (Frajburg), Antonio Rukavina (Viljareal) i Aleksandar Kolarov (Mančester siti).

Vezni fudbaleri: Nemanja Matić (Čelsi), Luka Milivojević (Olimpijakos), Nemanja Gudelj (Ajaks), Ljubomir Fejsa (Benfika) i Nemanja Radoja (Selta).

Napadači: Dušan Tadić (Sautempton), Filip Kostić (Hamburg), Aleksandar Katai (Alaves), Lazar Marković (Sporting), Zoran Tošić (CSKA), Aleksandar Mitrović (Njukasl), Andrija Pavlović (Kopenhagen) i Aleksandar Pešić (Atalanta).

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Orlovi su trenutno na prvom mestu, koje dele sa Republikom Irskom, ali ima bolju gol razliku i nadaju se da će zadržati to mesto i posle novog ciklusa kvalifikacija.

To neće biti lako, jer je protivnik verovatno najteži koga naša reprezentacija ima u grupi D, ekipa Velsa predvođena Geretom Bejlom, koja je svoju snagu pokazala plasmanom u polufinale EURA.

- Ozbiljno smo ih izanalizirali, ozbiljnija su ekipa od Irske. Alen i Remzi nisu igrali na prošloj utakmici, sada će biti još jači, ali oni su pre svega dobri kao ekipa, ne treba da se zavaravamo da je to ista ekipa koju smo lako savladali pre nekoliko godina u kvalifikacijama, iako su možda isti igrači. Sigurno da će oni imati presiju publike, jer su na prošloj utakmici igrali nerešeno, a možda su zaslužili i da izgube.

Na pitanja o samom spisku i da li je bilo mogućnosti da se na njemu nađu i neka druga imena, Muslin je poručio da mu je cilj da održi ovu ekipu na okupu i da je uigranost jedna od najbitnijih karakteristika.

- Svakako da sam razmišljao i o drugim igračima. Prija mi što se nalazimo na prvom mestu, ali dug je put, čekaju nas ozbiljni protivnici. Ono što pokušavam jeste da ova ekipa bude na okupu jer je uigranost veoma važna. I ostali igrači su u konkurenciji i nije isključeno da budu sa nama na sledećem okupljanju. Ne bih hteo da se ponavljam, ovo su naši najbolji igrači, drago mi je što Ljajić igra dobro, pratimo ga i možda će na sledećem spisku biti sa nama.

Jedno pitanje bilo je vezano za Aleksandra Pešića, koji je jedno od najvećih iznenađenja na spisku.

- Aleksandar Pešić je igrač koji je mnogo obećavao i obećava još uvek. Iako ne radim u klubu, obaveza je moja da pripremamo igrače i budućnost našeg fudbala. Mislim da treba da mu damo šansu, otišao je u veliki klub. Hoću da ga vidim na treningu i da mu dam šansu u ovoj prijateljskoj utakmici. Imao sam ideju da nekoliko mladih reprezentativaca priključim na toj prijateljskoj utkamici, ali ne mogu jer igraju baraž protiv Norveške - zaključio je Muslin.

Pogledajte i video iz Stare Pazove i šta je sve Muslin rekao i kako je obrazložio spisak reprezentativaca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oo

    28. oktobar 2016 | 13:41

    Zar opet S.Mitrovic.I zasto nema Ljaica i Sulejmanija.

  • miki

    28. oktobar 2016 | 13:45

    gde je ljajic budale jedne!!!

  • Srbin

    28. oktobar 2016 | 12:56

    pavlovic, tosic, neki tamo pesic, ti musline nemas pojma, gde ti je ljajic lik koji je sam razbio albaniju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA