≫ 

Ludnica u Varšavi: Radović dao gol Realu, Legija vodila sve do 85. minuta (VIDEO)

Meč je završen rezultatom 3:3, što znači da Real nije obezbedio plasman u narednu fazu

  • 11

Posle četiri tima koji su u utorak obezbedili osminu finala Lige šampiona (Arsenal, PSŽ, Atletiko Madrid i Bajern), ovo 4. kolo u grupama E, F, G i H donelo je samo jednog sigurnog putnika.

To je Borusija iz Dortmunda, dok je Realu potvrda izmakla zahvaljujući Srbinu Miroslavu Radoviću. Doskorašnji fudbaler Partizana nasamario je odbranu šampiona Evrope u 58. minutu i sjajnim golom doneo prvi bod Legiji u LŠ - 3:3 (1:2)

Ovo je Radoviću drugi gol protiv ''kraljevskog kluba'' s obzirom na to da je bio strelac i na Santjago Bernabeu.

Totalno lud meč odigran je u Varšavi! Real je poveo već posle 60 sekundi fenomenalnim pogotkom Bejla, da bi Benzema u 35. minutu povisio na 2:0. Činilo se da je ovde sve gotovo, ali je Ođiđa Ofoe u 41. smanjio rezultat.

Igrao se 58. kada je pomenuti Radović vratio legiju u život, a Mulin je u 83. najavio senzaciju koju je ipak sprečio Mateo Kovačić golom u 86. minutu. Ipak, domaći tim i te kako može da bude zadovoljan ovim rezultatom.

Šteta za Radovića i Legiju bila je samo to što niko nije imao da proslavi uspeh protiv Reala, jer su domaći navijači bili kažnjeni zbog nereda tokom meča sa Dortmundom. Kada smo već kod Dortmunda, vredi pomenuti da su Milioneri zasluženo na prvom mestu grupe F posle pobede nad Sportingom - 1:0 (1:0).

Na Vestfalenu će se igrati osmina finala LŠ zahvaljujući jedinom strelcu Ramosu u 11. minutu. On je u sastavu zamenio Obamejanga koji je kažnjen izbacivanjem iz tima pola sata pre početka meča i svoju priliku je sjajno iskoristio.

Dortmund je bio bolji rival na terenu, ali je Sporting u nekoliko navrata bio blizu gola. Pogotovo u prvom poluvremenu. U drugom je zaigrao i Lazar Marković, ali nije ostavio neki utisak.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Blizu prolaska u narednu rundu bili su i Juventus i Sevilja, ali je gol Liona u Torinu sve pokvario.

Šampion Italije je vodio 1:0 od 13. minuta, kada je Iguain iskoristio penal, ali je Lion preko Tolisa u 85. minutu stigao do boda koji ih ostavlja u igri.

Sevilja sada ima 10 bodova, posle velikih 4:0 protiv Dinama, dok je Juventus na osam. Lion ima četiri, a Zagrepčani su bez bodova.

Kao i bez gola, pošto na četiti meča nisu postigli nijedan. Protiv Sevilje nisu ni mogli, jer su od 45. minuta igrali sa igračem manje. U tom momentu je bilo 1:0 (Vijeto 31), da bi do kraja Eskudero, Nzonzi i Ben Jeder izbušili Modre.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Monako je odradio sjajan posao u grupi E i ubedljivom pobedom od 3:0 protiv CSKA praktično obezbedio Evropu na proleće. Za osminu finala LŠ će im biti dovoljan i bod iz dva meča.

A Armejcima, za koje je igrao Zoran Tošić, presudio je Radamel Falkao. Kolumbijac je bio dvostruki strelac (29, 42) i postigao je gol u LŠ prvi put posle nešto više od šest godina. Vodeći je delo Žermeina.

U Londonu - MUK! Totenhem je zakomplikovao situaciju, pošto je izgubio od Leverkuzena - 1:0. Jedin gol delo je Kampla u 65. minutu. Monako sada ima osam bodova, Aspirindžije šest, Pevci četiri, a CSKA samo dva.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

I Lesteru će samo bod biti dovoljan, pošto je ejdan već osvojio u Kopenhagenu (0:0). U istoj grupi G Porto je minimalno savladao Klub Briž i popeo se na drugo mesto.

Englezi imaju 10, Porto sedam, Kopenhagen pet, dok je Briž bez bodova.

REZULTATI:

E grupa:

Monako - CSKA Moskva 3:0

(Žermein 13, Falkao 29, 42)

Totenhem - Bajer Leverkuzen 0:1

(Kampl 65)

F grupa:

Legija - Real Madrid 3:3

(Ođiđa Ofoe 41, Radović 58, Mulin 83 - Bejl 2, Benzema 35, Kovačić 86)

Borusija Dortmund - Sporting Lisabon 1:0

(Ramos 11)

G grupa:

Porto - Klub Briž 1:0

(Andre Silva 37)

Kopenhagen - Lester 0:0

H grupa:

Juventus - Lion 1:1

(Iguain 14 pen - Toliso 85)

Sevilja - Dinamo Zagreb 4:0

(Vijeto 31, Eskudero 67, Nzonzi 80, Ben Jeder 87)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA