Sad kad je završio sezonu, Troicki će reći sudbonosno DA: Aleksandra sve drži pod kontrolom!

Srpski teniser staje na ludi kamen

  • 2

Viktor Troicki je imao buran nastup u Parizu - nakon što je spasao dve lopte i dobio dramu protiv Adrijana Manarina, u narednom kolu je zaustavljen od Japanca Keija Nišikorija.

Iz Pariza specijalno za Telegraf, Vuk Brajović

Iako je Nišikori meč ocenio kao “dobar – za prvi nastup na turniru” – po sistemu “pobedi se ne gleda u zube”, objektivno je reći da će ovaj meč biti značajan jedino po njegovoj tristotoj ostvarenoj pobedi na mečevima najvišeg ranga ATP turneje. Sve dileme oko njegovog učešća na završnom Mastersu u Londonu – osim one vezane za njegovo večito promenljivo fizičko stanje – razrešene su i pre turnira u Parizu, pa će Nišikori u preostalim mečevima imati za cilj da “stabilizuje” formu i neke segmente igre koji bi mu koristili na Finalnom Mastersu

Sa druge strane, Viktor je imao nešto više nestabilnu sezonu nego što bi se moglo očekivati posle fenomenalnog povratka u najviši ešalon svetskog tenisa 2015. godine, ali je pobedom nad Nadalom i dobrim pasažima igre na turnirima u poslednjim nedeljama sezone na izmaku dao za pravo da se veruje da će i naredne godine održati rang u prvih trideset igrača sveta.

Posle napornih mečeva na turniru u Beču – kao i iscrpljujućoj pobedi posle dve spašene meč lopte u prvom kolu Bersija protiv Manarina – ne treba biti previše razočaran ovakvim ishodom meča protiv favorita iz Japana, što Viktor svakako nije. Isti tim koji ga je pratio od njegovog najtežeg perioda u karijeri do velikog povratka ostaje angažovan na “projektu Troicki” i sledeće sezone, simbol stabilnosti koja će Viktoru biti preko potrebna u njemu i oko njega u sezoni 2017.

Naravno, ako se uzme u obzir i to da će do kraja novembra brakom krunisati višegodišnju vezu sa prelepom manekenkom i glumicom Aleksandrom – sigurni smo da će pozitivna energija koja će proizići iz tog svetog čina dati našem asu dodatnu inspiraciju i motiv da stremi ka najboljim rezultatima u svojoj karijeri.

- Aleksandra drži sve pod kontrolom - sa velikim osmehom konstatuje Viktor, na njegovom oproštaju od Pariza. Sledeće vesti o Viktoru Troickom ćemo čuti – kada bude izgovarao sudbonosno “da”…

Printskrin: instagram/aleksandradjordjevic Printskrin: instagram/aleksandradjordjevic

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA