≫ 

NOVAK ZAUSTAVLJEN U PARIZU! Đoković pred gubitkom prvog mesta ATP liste!

Najbolji igrač sveta nije uspeo da odbrani titulu u Francuskoj

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo. Zaustavljen je u polufinalu Matsersa u Parizu, gde ga je prvi put u karijeri pobedio Hrvat Marin Čilić - 6:4, 7:6.

Novak je protiv Čilića zabeležio čak 14 pobeda, i ovo mu je bio prvi poraz. Hrvat je bio bolji u ključnim momentima, i na najbolji način iskoristio Novakovu promenljivu formu, uz činjenicu da je naš teniser osećao bolove tokom meča.

Đoković će sada lako izgubiti prvo mesto na listi, koje po preuzeti Mari ukoliko se plasira u finale turnira. Međutim, to ne znači da će do kraja godine ostati drugi jer ima još jedan turnir u Londonu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Nije počelo dobro po najboljeg tenisera sveta, jer je on bio prvi koji je pretrpeo brejk, izgubivši četiri poena u nizu. Međutim, u svom stilu je momentalno uzvratio ribrejkom. U sedmom gemu je Novak imao idealnu priliku da napravi novi brejk, ali je Čilić odservirao odlično, i naš teniser nije mogao da uzvrati.

Dodatan pritisak je Hrvat napravio u desetom gemu, kada je iskoristio drugu brejk i set loptu za 6:4.

Novak je imao svega šest vinera naspram 14 Čilićevih, a u toku seta je uzimao lekove.

Nagazio je Hrvat i na startu drugog dela igre, ekspresno je osvojio svoj prvi gem, a onda je propustio dve brejk lopte u narednom.

Novakovi servis gemovi duže su trajali, a po njegovoj gestikulaciji se vidi da oseća bol u desnoj ruci. Posle dužeg vremena, Novak je četvrti gem dobio bez izgubljenog poena (2:2), nakon čega je konačno usledila pretnja po Čilića. Hrvat je napravio nekoliko grešaka, pa je Novak brzo stigao do dve vezane brejk lopte. Međutim, Čilić je isporučio fantastične servise i zadržao svoj gem.

U devetom gemu ipak u tome nije uspeo, jer je Novak bez izgubljenog poena oduzeo servis protivniku. Potom je sebi zagorčao život: dve duple servis greške donele su Čiliću ribrejk.

Usledila je drama posle sigurnog Čilićevog gema - uspeo je da se izbori za dve meč lopte, i Novak je uspeo da ih spase i uvede set u taj-brejk.

Međutim, tamo je Novak loše prošao - nakon što je napravio mini-brejk, Čilić je napravio dva i brzo poveo 4:1. Posle promene strana je napravio još jedan mini-brejk, a potom je lako osvojio poslednje poene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    4. novembar 2016 | 18:19

    Nole, čovek je predodređen da jede sve. Prestani da se glupiraš i jedi sve. Ti nisi koza- ti si čovek.

  • nikson

    4. novembar 2016 | 19:11

    Sve i da prestane da igra, da ne osvoji nijedan turnir u narednih 100 godina takvog covjeka i takvog sportistu Srbija nece imati! Kapa dolje, uzivaj Novace u svemu sto ti zivot da! Hvala ti za svaki poen, osmjeh, radost, srecu! A vi dusmani...necu da budem vulgaran

  • NIGHTRAIN

    4. novembar 2016 | 18:08

    Ovo vise nije isti covek kao pre pola godine.bez volje zelje nema nista sto ga je ranije krasilo.zelim mu srecu Ali vidim da mu je blizu kraj.sta se desava pitaj boga.i ovaj guru je cist promasaj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA