≫ 

Živković: Iskreno, jedva čekam da zakoračim na Partizanov stadion

Posle dugo vremena mlada reprezentacija Srbije igraće u Beogradu

  • 6

Posle brojnih izazova u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Poljskoj, našu mladu reprezentaciju čeka još jedna prepreka - baraž mečevi sa Norvežanima.

 

Jedan od onih igrača u Sivićevoj selekciji koji dobro poznaje teren u Humskoj je mladi as Benfike Andrija Živković.

 

- Iskreno, jedva čekam da zakoračim na stadion Partizana sa kojeg imam samo lepe uspomene. Sigurno da ću biti veoma uzbuđen – ističe Živković.

 

Posle dugo vremena mlada reprezentacija Srbije igraće u Beogradu. Svi se nadaju da će sa tribina generaciju svetskih i evropskih prvaka pozdraviti brojni navijači.

 

- Podrška publike je zaista od velikog značaja. Mislim da smo zaslužili da tribine budu popunjene u što većem broju. Mogu da obećam svima koji dođu na stadion da će svako od nas, ko god da se nađe na terenu, pružiti sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat. Ogromna je želja svih momaka u ovoj selekciji da se nađemo na završnom turniru. Učinićemo sve što je u našoj moći da nam se ta želja ispuni.

 

Norveška je repezentacija koja zaslužuje uvažavanje, a stvorio se utisak kao da se Srbija odmah posle žreba već plasirala na EP?

 

- U odnosu na to kako se fudbal razvija i koji je kvalitet fudbala u velikom broju evropskih zemlja, bilo bi veoma opasno ako bismo potcenili Norvežane. To je selekcija koja zahteva maksimalan pristup bukvalno u svakom minutu ovog dvomeča, ako želimo dobar rezultat. Zaista, veoma cenim njihovu selekciju i mislim da imaju jako dobre igrače. Tu pre svega mislim na Martina Edegarda koji će ipak biti u sastavu, a za koga se najavljivalo da će biti priključen A selekciji. Nema sumnje da ćemo ih detaljno analizirati, a od trenutka kada se okupimo, svaki sat moramo da iskoristimo na odgovarajući način kako bismo se adekvatno spremili.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Javnost mnogo očekuje od generacije momaka koja nas je već mnogo puta obradovala?

 

- Naš cilj se zna, to je pobeda. Atmosfera u ekipi je odlična. U našoj reprezentaciji su pre svega dobri momci. Prema tome i ne može da bude drugačije. Mislim da imamo kvalitet, da po rejtingu svakako zaslužujemo da se nađemo na Evropskom prvenstvu. Učešće na još jednom velikom takmičenju za ovu generaciju je ogroman motiv, zato sam uveren i da će pristup biti maksimalan u obe utakmice.

 

Na činjenicu da još nije postigao gol u selekciji do 21 godine za koju je odigrao sedam mečeva, Živković kaže:

 

- Ne bih da obećavam, ali imam osećaj da će se to promeniti u jednom od predstojeća dva duela sa Norvežanima.

 

Andrija na kraju ne krije koliko je lepo prisetiti se velikog uspeha sa Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina na kojem je Srbija postala šampion sveta.

 

- Ta titula je veliki plus i dodatni motiv za svakoga ko nosi dres Srbije. Obavezuje da uvek budemo maksimalni. Da se borimo. Važno je da se nikada ne staje i da se uvek pruži sve od sebe. Pre svega mi verujemo u sebe,a nešto što krasi ovu generaciju je pobednički mentalitet. To mora da se neguje, čuva i nadograđuje - zaključio je Živković.

 

Prva utakmica je na programu sledećeg petka od 18 časova na stadionu Partizana. Karte su već u prodaji, po ceni od 100 i 200 dinara mogu se kupiti na blagajni Doma sindikata, preko sajta www.ticketline.rs ili Call centra 011/203050. Od srede 9. novembra ulaznice će biti u prodaji i na biletarnici stadiona FK Partizan.

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor PFK

    5. novembar 2016 | 13:06

    Najbolji igrac partizana poslednjih 5-6 godina da je ostao prosli bi u LE!!!!!!

  • bora majstor

    5. novembar 2016 | 13:41

    ima obraza da izjavi tako nešto sramota a zna kako je otišo i koliko je oštetio partizan. treba mu zabraniti ulazak u svetinju .

  • ***Жика Живац***

    6. novembar 2016 | 09:31

    Najpametniji potez ti je odlazak iz partizana!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA