≫ 

Ni reč o Đokoviću: Evo šta je Mari rekao na prvoj konferenciji kao prvi teniser sveta! (VIDEO)

Britanski teniser nije pokazivao uzbuđenost posle ispunjenog cilja

  • 13
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Britanski teniser Endi Mari smenio je Novaka Ðokovića i postao svetski broj jedan, pošto mu je Kanađanin Miloš Raonić zbog povrede predao polufinale Mastersa u Parizu.

Mari će od ponedeljka zvanično biti prvi teniser sveta, nakon što Ðoković nije uspeo da dođe do finala poslednjeg mastersa u sezoni zbog poraza od Marina Čilića u četvrtfinalu.

>>> Marijeva mama emotivnom porukom čestitala Endiju na svrgavanju Novaka (FOTO)

- Malo je čudan osećaj s obzirom kako se sve ovo danas odigralo, žao mi je što se Miloš povredio. Poslednjih nekoliko meseci su bili najbolji u mojoj dosadašnjoj karijeri i ja sam ponosan u ovom momentu. Na početku karijere sam želeo da osvojim gren slem titulu, ali sada kada sam stariji, prvo mesto je bilo nešto čemu sam stremio. Morao sam da budem konstantniji.

- Zauzimanje prve pozicije je rezultat konstantnog rada i upornosti u prethodnih 12 meseci. Nikad mi to pre nije pošlo za rukom, imao sam periode konstantno dobre forme od nekoliko meseci, pa onda padovi... dok ove godine, osim u martu, nisam mogao da pružim bolje partije, pa čak i u nekim mečevima koje sam izgubio, u Dejvis kupu i na US openu - rekao je Britanac.

Mari će se za titulu u prestonici Francuske boriti sa Džonom Iznerom iz SAD, koji je bio bolji od Čilića 6:4, 6:3.

Masters u Parizu igra se za nagradni fond od 3.748.925 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwerty

    5. novembar 2016 | 18:02

    A sta da kaze? Ovako ocigledne muljaze da konacno bude prvi do sada vidjene nisu! Da li se stvarno ponosi sto su ga na silu izgurali na vrh?

  • posmatrac

    5. novembar 2016 | 18:06

    Ne , nego će ko naš Nole da im deli ljubav , srce , pažnju a oni njega kamenom . Šta se desilo Novače reci ili neka to uradi neko od tvojih .

  • Realno

    5. novembar 2016 | 22:47

    Ma ljudi,to je sport.Normalno je da bude uspona i padova.Jednostavno dođe do zamora materijala.Cudo je kako je i izdrzao ovoliko dugo bez povreda.Lako je biti veliki kada pobeđuje,on je veliki i kada gubi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA