Gledate ga na svakoj utakmici Zvezde, a evo kako je Neša Ilić izgledao pre 23 godine kad je Partizanu dao 42 poena! (VIDEO)

Sadašnji tim menadžer Crvene zvezde, Nebojša Ilić jedan je od najboljih igrača crveno-belih u istoriji

  • 8

Tim menadžer KK Crvena zveza Nebojša Ilić je jedna od legendi kluba. Ne samo da je ostavio trag kao igrač u crveno-belom dresu, već poslednjih nekoliko godina obavlja funkciju tim menadžera, što radi i u reprezentaciji Srbije.

Alkohola poplava u Zvezdinoj svlačionici: Ko ga je uneo? (VIDEO

Sa Zvezdom je kao igrač osvojio dve titule, a isto toliko i na mestu Tim menadžera. Ako se neko pita šta je tim menadžer, odgovor je jednostavan,to je čovek koji brine o timu i organizaciji ekipe na putovanjima i organizaciji treninga tokom putovanja.

U susret večitom derbiju koji se igra u ponedeljak, red je da se podsetimo i njega i njegovog učinka od 42 poena u prvom meču finala plej-ofa 1992/93.

Najbolja sezona u karijeri Nebojše Ilića bila je upravo sezona 1992/93 kada je Zvezda posle 21 godine stigla do titule, a predvodio ju je baš Ilić.

Printskrin: Youtube Printskrin: Youtube

Bio je MVP i najbolji strelac prvenstva Jugoslavije sa 30,6 poena u ligaškom delu (1041 poen, 34 meča).

Postavio je pomenute rekorde od 71 poena na utakmici u šampionatu i 42 u Kupu Jugoslavije. Imao je i 50 postignutih poena u pobedi protiv OKK Beograda od 112:102, a Zvezda je posle dugo vremena sa prve pozicije otišla u plej-of. Crveno-beli su sa 3:2 u pobedama savladali Partizan u finalnoj seriji i posle 21 godine stigli do šampionske titule, a Ilić je bio najbolji strelac plej-ofa sa 25,4 poena i najbolji strelac finalne serije sa 23,8 poena po utakmici.

Navijačima je u sećanju ostao njegov zanimljiv način izvođenja slobodnih bacanja u finišu majstorice protiv Partizana, kao i ples na centru terena, a zatim je usledilo veliko slavlje sa navijačima na terenu u dimnoj zavesi, koja je nastala posle bakljade u prepunoj hali Pionir.

Pre 23 godine u finalu plej-ofa u sezoni 1992/93 u prvoj utakmici, Nebojša Ilić je postigao 42 poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 32.Zagorska, ponos JSDP

    6. novembar 2016 | 21:41

    Ovo je bilo pre nego su dosli Tadicevci,Ruzici,Marjanovici,Tadici,Dodikovci

  • Slo

    6. novembar 2016 | 21:50

    Pa vi iz predgradja navikli ste svaki 20 godina da cekate na neke titule....vasa isttorija se samo svodi na turnir na pesku hahahahahahahahhaaa i na menjanju imena,grba i adrese kluba hahahahahah

  • Vronski

    7. novembar 2016 | 09:49

    A onda je grobar Slobo preko svojih gribara Marjanivica zatim kljucnog udbasa Zeke i preko Zvezdinoh grobara koje je drzava ubacila krenula da unistava i ponizava sve Srpsko. Znamo kakvi(takvi) su bili i posle njega.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA