≫ 

Zvezdino samoubistvo: Crveno-beli prokockali priliku za veliki skalp u Rusiji!

Crveno-beli ispustili trijumf iako su često imali dvocifrenu prednost tokom meča

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su dobijeni meč protiv Uniksa u Kazanju, sa 65:62 u 6. kolu Evrolige.

Uniks - Crvena zvezda 65:62

Hala: Uniks Gledalaca:  3.000 Sudije: Boltauzer, Lotermoser, Kartal

Uniks: Džonson 5, Antipov, Lengford 23, Parahuski 2, Kolom 5, Banić 10, Voronov 6, Karpukin, Panin 2, Kajmakoglu 2, Vilijams 10, Tukmakov

Crvena zvezda: Volters 11, Dangubić 8, Mitrović 9, Lazić 3, Simanić, Dobrić, Simonović 9, Dženkins 4, Gudurić, Jović 3, Kuzmić 10, Bjelica 5

Zvezda je dobro otvorila meč, igrala je strpljivo i to se isplatilo čak i kad se nije blistalo u igri. Posle startnog vođstva Uniksa, Gudurić je osvežio ekipu ulaskom u igru,  asistirao je Kuzmiću za 2+1, Zvezda je povela sa 13:8, posle čega je samo dozvolila seriju domaćina od 7:0. Taj pad je anuliran u drugoj deonici, Mitrović je najavio izlazak iz krize, veći fokus je bio na odbrani, dok su Volters i Bjelica solidno zamenili Jovića i Kuzmića. Dangubić je vezivao trojke i Zvezda je pred kraj poluvremena imala i trojku Simonovića za 32:27, rezultat sa kojim se otišlo na najdužu pauzu.

Crveno-beli su idealno počeli treću deonicu, trojkom Lazića i ugla, pridružio mu se Jović koji je uspevao i da ispravi svoje greške u odlasku na dvocifrenu prednost. Veoma važan adut Zvezde bilo je i to što se Lengford propisno ispromašivao, ali je i pored toga Uniks polako topio prednost. Ekipa Evgenija Pašutina dočekala je izjednačenje na 45:45, i baš u tom trenutku je Simonović ubacio drugu trojku za novo vođstvo, u 32. minutu sve napetije utakmice.

Pridružio mu se Dženkins kog nigde nije bilo, u pravom trenutku je vezao Amerikanac četiri poena, a onda je i Simonović opet ubacio trojku na sjajnu asistenciju Dangubića, što je Zvezdu odvelo na 58:49. Ipak, usledio je pad, zatim i klasično košarkaško samoubistvo, Lengford je pušten da šutira za tri i 63:62 za Uniks, 16 sekundi pre kraja meča. U poslednjem napadu, Volters se okliznuo i prokockana je prilika za veliki evroligaški skalp, prvi u Rusiji na gostovanjima.

Zvezdi sada predstoje gostovanja Ciboni i Bambergu do utorka, a u ovom meču, presudio je Lengford sa 23 poena, iako je dugo bio među slabije efikasnim igračima. Na kraju je potvrdio klasu, a Zvezdin najefikasniji igrač bio je Volters sa 11 poena, pratio ga je Kumić sa 10, Mitrović sa osam, Dangubić je imao devet.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA