≫ 

Federer: Poslaću decu da treniraju kod Rafe, normalno je da je Novak pao

Federer ima razumevanja za Novakov pad i istrošenost

  • 4

Rodžer Federer veruje da vreme Novaka Đokovića još nije prošlo i da samo prolazi kroz malu krizu posle emotivnog pražnjenja u Parizu, nakon osvajanja Rolan Garosa.

Federer je bio u poseti Manakoru, gde je prisustvovao otvaranju Akademije Rafael Nadal. Tom prilikom je u intervjuu za L'Ekip najavio povratak na teren, ali i Novakov povratak na vrh.

- Radim sa fizioterapeutom Pjerom Paganinijem na posebnim vežbama za koleo. Polako podižem intenzitet kako bih oporavio koleno adekvatno. Moji roditelji, Mirka i dve ćerkice obilaze Alpe, ja ne mogu još, kada kolena prođu sve testove, ostalo će doći samo - rekao je Federer.

>>>ENDI MARI, OTVORENO: Danima me progonio najteži poraz u karijeri!

>>>SRAMOTA: Đoković opet nije dobio nagradu koju najviše zaslužuje, ali jeste Federer koji jedva da je igrao!

>>>Oglasio se Federer: Vrlo srdačno je čestitao Mariju prvo mesto na ATP listi

Švajcarac je u 34. godini, karijera je na izmaku.

- Igračima je u proseku potrebno pet ili šest nedelja da se vrate na stari nivo, meni će biti potrebno više vremena. Nadam se da ću se u januaru vratiti jači nego ikad. Godinama mi doktori govore da koleno nije u redu, bol je bio sve jači, ali sam ja igrao. Posle više od 1000 mečeva, normalno je da se to dešava - priznao je Federer, koji je rekao i da bi rado odveo decu u Rafinu akademiju.

Naravno, nezaobilazna tema bio je i Novak Đoković.

- Kada jednom osvojite četiri grend slema, pitanja vas opsedaju, kako ispratiti taj ritam, to može da traje nedelju, mesec dana ili celu karijeru. Nije stvar u tome da Novak igra loše, posle osvajanja Rolan Garosa logično je da je malo pao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Data al

    11. novembar 2016 | 15:41

    Prso đovak

  • Rale

    13. novembar 2016 | 14:54

    Šta je to po tebi normalno.To je tvoja želja.Još ćeš ti liti suze.jedan je Novak Đoković.Ti si lula ispušena.Kraj nema više.

  • notorious

    13. novembar 2016 | 09:44

    Otkud znaš da će trenirati tenis?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA