≫ 

MITAR SPASIO SRBIJU: Orlovi osvojili veliki bod protiv Velsa u samoj završnici! (VIDEO)

Golom Aleksandra Mitrovića u 86. minutu Srbija je došla do velikog boda u Kardifu iako je od 31. minuta gubila posle pogotka Gereta Bejla

Srbija je došla do velikog boda u Kardifu protiv Velsa i na taj način sa 8 bodova završila prvi deo kvalifikacionog ciklusa za ovu godinu. Orlovi mogu da budu zadovoljni, jer su gubili od 31. minuta posle gola Gereta Bejla, a u nastavku meča je delovalo da će teško doći do gola jer su imali malo prilika.

Ipak, spas je došao u 86. minutu, kada je Aleksandar Mitrović glavom zatresao mrežu Henesija, posle dobrog centaršuta Rukavine sa desne strane.

VELS - SRBIJA 1:1

(Bejl 31, Mitrović 86)

VELS: Henesi, Ganter, Čester, Vilijams, Tejlor, Alen, Ledli (Edvards 84), Bejl, Remzi, Voks, Robson-Kanu (Lorens 68).

SRBIJA: Stojković, Rukavina, Nastasić, Ivanović, Maksimović, Obradović, Milivojević, Matić, Tadić, Kostić (Katai 70), Mitrović (Gudel 88).

Sudija: Alberto Undijano Maljenko (Španija)

Stadion: Gradski stadion Kardif

NEISKORIŠĆENE PRILIKE NA STARTU

Foto: FSS/David Rawcliffe/Propaganda Foto: FSS/David Rawcliffe/Propaganda

Velšani su agresivnije počeli utakmicu, što se moglo zaključiti i po posedu lopte, koji je prvom delu poluvremena bio čak 64:36 odsto u njihovu korist. Ipak, Orlovi su i sa manjak lopte u posedu ozbiljnije pretili, pa je tako Srbija umalo povela u 17. minutu, kada je posle jednog kornera Branislav Ivanović bio najviši u skoku, ali je loptom pogodio fudbalera Velsa, koji je bio na gol liniji.

Nekoliko minuta kasnije pokušao je i Filip Kostić posle jedne oduzete lopte na polivini Velsa, ali je izabrao loše rešenje za završnicu i uputio je slab i neprecizan šut, iako je delovalo da je mogao da pokuša i sa drugim izborom, pošto je situacija bila 3 na 3.

KARDINALNA GREŠKA NASTASIĆA PRE GOLA BEJLA

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Nekoliko minuta kasnije Nastasić se nepotrebno poigravao ispred svog šesnaesterca po levoj strani. Robson-Kanu mu je oduzeo loptu, odmah je prosledio do Bejla, a on takav poklon nije propustio. Štuirao je snažno po sredini gola, a ni Stojković nije baš najbolje reagovao, iako je verovatno bio markiran od strane defanzivaca Srbije, koji su pokušali da izblokiraju najboljeg fudbalera Velsa.

>>> Velšani startom za zatvor Tadiću razbili glavu, a on im krvavog lica zapretio! (VIDEO)

SRBIJA OŠTEĆENA ZBOG NEDOSUĐENOG CRVENOG KARTONA POSLE GRUBOG FAULA NAD TADIĆEM

Foto: Guliver/Stu Forster/Getty Images Foto: Guliver/Stu Forster/Getty Images

Ubrzo posle gola viđena je i teška povreda Dušana Tadića, posle skandaloznog starta Tejlora, koji ga je opasnim startom šutnuo direktno u glavu. Neverovatno da nije dobio ni žuti karton za to, a zaslužio je čist crveni zbog igre koja je ugrozila protivničkog igrača.

Tadić je zbog velike rasekotine na licu jedva zaustavio krvarenje, a pomoć mu se ukazivala nekoliko minuta, da bi u nastavku igrao sa velikim zavojem na licu.

Posle povrede Tadića na terenu je viđena nervoza kod obe ekipe, a nije bilo prilika na obe strane, sve dok Matić nije pokušao u završnici poluvremena, ali je Henesi dobro odbranio njegov šut.

Trener Velsa je u nastavku postavio takvu taktiku da je potpuno umrtvio utakmicu. Fudbaleri Srbije su pokušavali sa inicijativom, ali ozbiljnijih prilika niti konkretnog šuta ka golu nije bilo. Muslin je uveo u igru i Kataija u 70. minutu. Tada je Srbija i zaigrala mnogo kontkretnije. Ređale su se šanse, ali je falio završni pas.

SREĆA PRE IZJEDNAČUJUĆEG GOLA I MAJSTORIJA MITROVIĆA ZA 1:1

Malo je falilo da Bejl u 85. minutu reši meč, pošto je pogodio stativu. Srbija je imala neverovatnu sreću, a kao što obično biva usledila je kazna.

Konačno je do pravog pasa došlo u 86. minutu. Rukavina je ispravio ono što je u nekoliko situacija propustio i konačno je uputio pravi centaršut sa desnog boka. Mitrović je sjajno skočio i glavom uputio šut ka golu Henesija, koji nije uspeo spreči gol.

Posle ove pobede Srbija je na drugom mestu na tabeli sa 8 bodova, dva manje od Irske, koja je nešto ranije savladala Austriju u Beču. Vels već zaostaje sa šest bodova. Orlovi mogu da budu zadovoljni i ovo je bio veliki bod, pošto je delovalo da će teško doći do njega u samoj završnici utakmice, a Vels je i najteži provinik u grupi, sa moćnim timom, koji je na EURU bio u polufinalu.

Grupa D, 4. kolo:

Austrija – Irska 0:1

(Meklin 48)

Gruzija – Moldavija 1:1

(Kazaišvili 16 - Gatčan 78)

Vels – Srbija 1:1

(Bejl 31, Mitrović 86)

Tabela:

Irska 10, Srbija 8, Vels 6, Austrija 4, Gruzija 2, Moldavija 1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    12. novembar 2016 | 22:32

    MITROOOGOOOLLLLLL ETO VAM SAD HEJTERI

  • Dd

    12. novembar 2016 | 23:02

    Vels, ekipa koja je ubila fudbal. Onoliko valjanja, divljanja, vike na sudiju. Jednostavno su zasluzili da prime go. Koliko vidim opet pljujemo nase igrace koji to realno danas nisu zasluzili. Igrali su cvrsto na loptu sa dosta trke, sto nije bila nasa karakteristika prije.

  • Zoki

    12. novembar 2016 | 22:37

    I nereseno je uspeh, budimo realni nije lose

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA