Evo šta je Novak odgovorio na pitanje: Znaš li koliko je tvoj povratak na prvo mesto važna tema u Srbiji?

Srpski teniser svestan da mora da dobije svaki meč u Londonu da bi ponovo bio na teniskom tronu

  • 2
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Ðoković uspešno je započeo odbranu titule na Završnom turniru u Londonu, pošto je posle fantastičnog preokreta savladao Austrijanca Dominika Tima 6:7 (10:12), 6:0, 6:2.

Ðoković je zabeležio četvrti trijumf protiv Tima iz isto toliko duela posle dva sata igre.

>>> ĐOKOVIĆ GRMEO NA BEZOBRAZNE BRITANSKE NOVINARE: Vi ste ljudi neverovatni!

- Tesan prvi set, zasluženo ga je Tim dobio jer je stvarno izuzetno dobro odigrao u presudnim momentima, iako je odservirao dve duple greške na 6:3. Ja sam imao priliku da osvojim taj prvi set, bio sam u poenu na svoju set loptu, međutim stvarno je dobro odigrao. S druge strane je rulet kada se posle 6:6 uđe u neku razmenu, on je uspeo da bude čvršći i sabraniji. Uspeo sam na početku drugog seta da nametnem svoj stil igre i da igram slobodnije, i to mi je omogućilo da pružim bolju igru - rekao je Đoković "Sport klubu".

Na pitanje kako se generalno oseća po dolasku u London i da li je zadovoljan svojom igrom, rekao je:

- Smatram da sam odigrao dosta dobro, čak i u prvom setu iako sam ga izgubio. Nisam puno grešaka napravio, sa druge strane on je bio na visokom nivou sa dobrim procentom ubačenog prvog servisa. Nisam uspevao da nađem ritam na riternu, ali to se promenilo. Počeo sam bolje da čitam njegov servis, da mu više loptica vraćam i da ga teram na grešku. S druge strane sam i ja servirao dosta dobro, i sve u svemu, zadovoljan sam igrom.

TV komentator Nebojša Višković je konstatovao da je Novakov gubitak prvog mesta jedna od glavnih tema u Srbiji.

- Mislim da se ovde čak i više priča zbog Marija, naravno, jer on je u toj situaciju da je zasluženo na prvom mestu. Odigrao sam taj prvi meč ovde da bih na neki način uspeo da vratim to prvo mesto, moram da dobijem svaki meč. Svestan sam toga, prva prilika je premošćena i idemo dalje - zaključio je Đoković.

Kompletnu video izjavu Novaka na srpskom jeziku videćete klikom >>> OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA