Fudbaleri Srbije igraju protiv Ukrajine na dan kada je cela nacija zbog njih plakala od sreće (VIDEO)

Doduše, tada se reprezentacija zvala Jugoslavija

  • 7

Posle odličnog rezultata u Kardifu i remija sa Velsom, fudbalska reprezentacija Srbije danas od 20.00 časova igra prijateljski meč protiv selekcije Ukrajine u Harkovu.

I to na dan kada je nacionalna selekcija i zvanično postala učesnik Svetskog prvensta u Francuskoj 1998. godine. Prvog velikog takmičenja posle sankcija.

Tog 15. novembra 1997. godine Jugoslavija je u revan meču baraža dočekala Mađarsku na Marakani. Rezultta iz prvog meča (7:1) jasno je govorio da će se Plavi naći u Francuskoj, ali 90 minuta revanša ih je delilo od zvanične potvrde.

Savo Milošević jednom i Predrag Mijatović četiri puta su tresli mrežu nesrećnog Babosa za konačnih 5:0 u Beogradu i suze radosnice napaćenog naroda.

Za Jugoslaviju su na tom meču igrali: Kralj, Mirković, Đorović, Jokanović, Đukić, Mihajlović, Brnović, Savićević, Stojković, Mijatović i Milošević.. Priliku u drugom oluvremenu dobili su Drulović, Leković i Petrović.

Zanimljivo, pre 19 godina u nacionalnoj selekciji bio je Goran Đorović koji će večeras protiv Ukrajine biti na klupi Orlova s obzirom na to da je Muslinov pomoćnik.

Selektor Srbije pokušaće da prekine negativnu seriju protiv Ukrajinaca, pošto iz dva meča imamo isto toliko poraza bez datog gola (2:0, 1:0).

- Insistiramo na pobedi, bez obzira što se radi o prijateljskoj utakmici. Postajemo pobednici i mene raduje što momci imaju takav stav - ukratko prenosimo Muslinove reči pred gostovanje.

Na terenu neće biti najjači sastav. Vladimir stojković se vraća u Engleski, Filip Kostić i Matija Nastasić u Nemačku. Dušan Tadić neće igrati zbog povrede, a na terenu se očekuju: Rajković, Ivanović, Maksimović, D. Tođić, Rukavina, Mladenović, Matić, Radoja, Z. Tošić, Marković, Pavlović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ludi Sever

    15. novembar 2016 | 09:39

    Uf mogla je ta generacija i bolje da uradi ali nas sankcije unistile. A ona Mijatova prečka još boli.

  • curcija

    15. novembar 2016 | 08:58

    to je bila reprezentacija :) eeee kad se samo setim(al se nekad dobro jelo)

  • Ivke

    15. novembar 2016 | 10:12

    I precka se jos uvek trese.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA