≫ 

DVA SATA, DVA TAJ-BREJKA: Đoković se naradio protiv Raonića, ide u polufinale!

Srpski teniser je odlično reagovao pod pritiskom

  • 73

Najbolji srpski teniser Novak Đoković upisao je važnu drugu pobedu na završnom Mastersu u Londonu!

Miloš Raonić ni iz osmog pokušaja nije uspeo da savlada Đokovića, koji je slavio u dva seta 7(8):6, 7(7):6, posle dva sata i 17 minuta igre.

To znači da se Novak plasirao u polufinale turnira, ali da bi vratio prvo mesto na tabeli, uz obavezno osvajanje pehara mora da zabeleži sve pobede u grupi. Njegov naredni protivnik Gael Monfis, posle poraza od Dominika Tima i eliminacije sa turnira, rekao je da postoji mogućnost da ne odigra taj meč.

Još jednom je Đoković morao u prvom setu da odigra taj-brejk, ali u odnosu na prethodni duel sa Dominikom Timom, ovaj put ga je "uzeo", iako je bilo vrlo tesno. Kanađanin je uspeo na početku meča da izbori tri brejk lopte, koje je Novak spasao, da bi potom obojica gubili svoje servise u taj-brejku. Posle druge razmene strana pri rezultatu 6:6, Novak koristi drugu set loptu pošto je Raonić odservirao duplu servis grešku - 8:6.

Prvi set se igrao 64 minuta, a Novak je odmah na početku drugog napravio brejk, potom spasao svoju brejk loptu. To isto mu nije pošlo za rukom u četvrtom gemu, Raonić je uspreo da oduzme servis prvi put na meču, ali ta radost dugo trajala nije, jer je Novak ekspresno odgovorio novim brejkom.

Taman kad smo mislili da bi to moglo da znači i privođenje meča kraju, Novak je u osmom gemu ispustio prednost brejka za 4:4.

Videli smo onda dramu u njegovom servis gemu za ostanak u setu - Raonić je imao brejk i set loptu, ali ju je Srbin na volešban način spasio i izborio taj-brejk.

A tamo mu se rizik isplatio sa nekoliko vrhunskih poteza, vezaši tri poena i jedan mini-brejk više za pobedu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lado

    15. novembar 2016 | 21:30

    Je li Raonicu zarastao butni misic? Rekose da je pukao i zato predao mec aktuenom br 1. Samo da znamo,da ne brinemo kako mu je...

  • Belasica

    15. novembar 2016 | 21:23

    Ajde Novaće samo melji tog balvana!

  • MinaGogi

    16. novembar 2016 | 00:11

    To Nolence čedo naše, razbio si tog brđanskog skorojevića ko dete zvečku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA