≫ 

Novak razbio rezervistu Gofana i u polufinalu čeka kraj drame u drugoj grupi (FOTO)

Srpski teniser potvrdio plasman u polufinale Londona tako što je protivniku prepustio samo tri gema

  • 20

I pre meča 3. kola završnog Mastersa u Londonu znalo se da će Novak Đoković sa prve pozicije ići u polufinale, ali je Srbin pobedom protiv Davida Gofana samo potvrdio dominaciju u ''Ivan Lendl'' grupi - 6:1, 6:2.

Tri pobede i ono najvažnije sa ovog meča - 200 bodova za trijumf koji bi mogli da budu presudni za povratak na prvo mesto ATP liste.

Peti duel sa Belgijancem i peta pobeda protiv čoveka koji je kao rezerva stigao u London. Najpre je Gofan ''uskočio'' umesto Tomaša Berdiha koji je odlučio da vreme provede sa suprugom na Maldivima umesto u Londonu, a onda mu se ''posrećilo'' da Monfis odustane zbog povrede i pruži mu šansu da se prvi put u karijeri ''upiše'' na završnom Mastersu.

Rezultat možda govori drugačije, ali Đoković se u pojedinim situacijama poprilično mučio protiv Gofana. Dve brejk lopte u prvom setu jesu stigle kao plod Novakovog nešto žešćeg udara, ali brine činjenica da je nekoliko puta na 40:0, na svoj servis, dozvoljavao protivniku da izjednači.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Da će Novak u dva seta slaviti na ovom meču videlo se na početku drugog seta. Tačnije, u trećem gemu istog. Lagan brejk za ''otaljavanje'' posla u nastavku gde je još jednom oduzeo servis protivniku.

Protivnika u polufinalu će saznati u petak veče kada se završe mečevi u drugoj grupi. Nema nikakvih naznaka ko bi to mogao da bude, pošto je tamo zanimljiva situacija. mari ima dve pobede, a može da ostane bez polufinala.

Prvi reket sveta sastaje se sa Vavrinkom i potreban mu je jedan set za prvo mesto. Ukoliko izgubi 2:0, a Nišikori istim rezultatom dobije Čilića, Britanac definitivno gubi prvo mesto. Endijeva pobeda znači da je Kei drugi.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Poveo je Novak 1:0 u gemovima u prvom setu, ali dosta teže nego što se očekivalo. Gofan je imao 0:30, da bi potom usledila četiri vezana poena Srbina. Velika borba viđena je u narednom gemu i posle tri izjednačenja Belgijanac je izjednačio na 1:1.

Činilo se da će, posle 40:0 za Novaka, na semaforu brzo biti 2:1, ali je Gofan odigrao tri sjajna napada i došao na 40:40. Đoković kao da se razljutio i sa dva vezana poena ipak je došao do prednosti - 2:1. Četvrti gem doneo je preslikanu situaciju iz drugog, ali i prvu brejk loptu na meču. Iako je Belgijanac servirao za 2:2, Đoković je vezao tri poena i poveo sa 3:1.

Srbin jeste potvrdio brejk i poveo sa 4:1, s tim da ponovo nije bio na visini zadatka na svoj servis. Tek na 40:40 odigrao je sjajno ta dva poslednja poena. Nedostatak koncentracije u tom petom gemu nadomestio je u narednom kada je brzo došao do tri brejk lopte. Gofan je dve spasio, ali poslednju nije mogao - Novak je poveo sa 5:1.

Posle 35 minuta igre Novak je vodio sa 1:0 u setovima (6:1). Prvu set loptu nije iskoristi, ali drugu na 40:30 jeste. Gofan je loptu ispucao u aut i morao je da krene ka klupi.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Svoj prvi servis u drugom setu Gofan je iskoristio i poveo sa 1:0, ali Novak nije dozvolio iznenađenje - 1:1. S tim da je ponovo imao 40:0, da bi protivnik stizao do 40:40.

Treći gem i odmah brejk Novaka. Loše je Gofan ušao u njega i dopustio je Đokoviću da verovatno i reši meč. Srbin  je potvrdio brejk i osvojio još jedan za velikih 4:1 u finišu seta.

Zatim je osvojio i peti gem, da bi Gofan konačno prekinuo Novakov niz i smanjio na 5:2. Priliku da odservira pobedu Nole nije propustio i na semaforu je vrlo brzo stajalo 6:2, iako je Gofan dva puta imao 40:40.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA