≫ 

Ruiz bombom doneo Zvezdi pobedu u Kruševcu, ali tri boda je čudesnom odbranom sačuvao Manojlović (VIDEO)

Kostarikanac je sjanim šutem u 69. minutu obezbedio crveno-belima nova tri boda

  • 10

Crvena zvezda je pobedila Napredak sa 1:0 na jednom od najtežih gostovanja, a najzaslužniji za to je Džon Ruiz, koji je golom u 69. minutu probio odbranu Čarapana. Ipak, ovaj meč igračima, navijačima i stručnom štabu crveno-belih neće ostati u lepom sećanju, jer je u prvom poluvremenu Aleksandar Luković doživeo tešku povredu.

>>> Šok u Kruševcu, svi se hvatali za glavu: Horor povreda kapitena Zvezde, ambulantna kola ga sa terena odvezla u bolnicu (VIDEO)

Prema nezvaničnim informacijama odmah je operisan u kruševačkoj bolnici i doživeo je otvoreni prelom ruke.

NAPREDAK – CRVENA ZVEZDA 0:1

(Ruiz 69)

NAPREDAK: N. Petrović, Simonović, Miladinović, Leković, Ndijaje, Šljivić, B.Petrović, Projić, Markovski, Vukanović, Gobeljić.

CRVENA ZVEZDA: Manojlović, Petković, Le Talek, Luković, Anđelković, Poletanović, Ristić Donald, Plavšić, Ruiz, Sikimić.

U prvom poluvremenu je Napredak prvi zapretio posle šuta Markoskog u 18. minutu, a imala je i Zvezda jednu dobru priliku kada je golman Napretka izvadio loptu bukvalno iz gola, koja samo što nije prešla gol liniju. Posle toga je usledila povreda Lukovića, koja je i obeležila prvo poluvreme.

Obe ekipe su posle povrede Lukovića u 32. minutu bile pod negativnim utiskom prizora koji su videli na terenu, pa nije bilo većih dešavanja pred golovima obe ekipe.

Zvezda je u drugom poluvremenu počela žestoko da napada, a to je Napretku ostavilo dovoljno prostora za kontre. Imali su nekoliko ozbiljnijih prilika, ali je odbrana Zvezde uspela da ih zaustavi. Grof Božović je u 65. minutu naredio totalnu ofanzivu. U igru je ušao i Orlandić, kao i Srnić, pa je Zvezda zaigrala sa dva napadača.

To se brzo isplatilo crveno-belima, a Ruiz je golom doneo i pobedu. Sjajno je šutirao sa distance sa oko 25 metara i postigao gol za trijumf.

Zvezdu je na kraju spaio golman Manojlović, koji mje u 80. minutu fenomenalno intervenisao pred svojim golom i tako obezbedio svojoj ekipi sva tri boda na teškom gostovanju.

Superliga, 16. kolo:

Rad – Mladost 1:2

(Lutovac 15 pen – Bojović 24 pen, 53)

Subota:

Borac – Metalac 1:2

(Galvao 90+2 – Stojanović 41, Jovanović 87)

Spartak – Voždovac 0:2

(Stojanović 34, Zec 37)

Čukarički – Radnički Niš 4:1

(Jevtić 20, 35, 54, Matić 85 – Mrkić 61)

Javor – Radnik 1:0

(Gafurov 10)

Partizan – Bačka Palanka 1:0

(Đurđević 78)

Napredak – Crvena zvezda 0:1

(Ruiz 69)

Vojvodina – Novi Pazar 3:0

Tabela: Crvena zvezda 41, Partizan 35, Vojvodina 32, Napredak 31, Mladost Lučani 28, Radnički Niš 27, Spartak 22, Metalac 21, Javor 20, Rad 19, Voždovac 17, Čukarički 16, Radnik 15, Novi Pazar 12, Bačka 11, Borac Čačak 8.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA