Povratak na mesto zločina! Saletovi Orlovi ispravljaju najveću nepravdu srpske košarke (VIDEO)

Pre šest godina košarkaši Srbije su oštećeni u polufinalu Svetskog prvenstva u Istanbulu, a možda je vreme da se današnjoj generaciji vrati za to i da u Srbiju dođe sa zlatom

  • 1

Košarkaši Srbije vraćaju se na mesto zločina! Igraće na Eurobaksketu 2017. u grupi D i Istanbulu u Turskoj. Orlovi dolaze u Tursku 7 godina posle najveće sportske prevara u ovom veku.

>>> Raspored košarkaša Srbije na Eurobasketu! Drugi i treći meč najbitniji u grupi

Tada je na Mundobasketu 2010. Srbiji oteto finale šampionata protiv SAD jednom brutalnom sudijskom greškom.

Ne kažemo da je sudija namerno prevideo, ali je neverovatno da nije video. Doduše, tada nije postojalo pravilo da se gleda snimak, jer bi situacija bila jasna, a pitanje je da li će FIBA da uvede to kao Evroliga.

U polufinalu Svetskog prvenstva u Turskoj Srbija je vodila skoro ceo meč, ipak na kraju su Turci stigli i prišli na 82:81.

Turska je imala napad, a igrač Kerim Tunčeri pri jednom prijemu lopte stao sa pola stopala u aut, ali je sudija pustio igru i Tunčeri je pogodio koš. Iako je delegacija Srbije uložila protest, nije se ništa desilo jer jednom kad se utakmica završi tu više nema nikakve priče. To se dešavalo i ranije u svetskoj košarci, pa nije bilo promene.

Najemotivniji je bio Novica Veličković koji je teško podneo poraz, a od igrača koji su sada u reprezentaciji tada su igrali Miloš Teodosić, Stefan Marković, Milan Mačvan i Nemanja Bjelica

- Ne mogu da ćutim,. Ašika udarimo u ruku, on se drži za oko - kazao je Novica tada.

IZJAVE IGRAČE POSLE POLUFINALA:

Možda je baš prava prilika da nam se vrati za to polufinale koje je bilo kontroverzno, jer ponovo igramo u Istanbulu i ponovo će utakmice biti u Sinan Erdem areni. Bilo bi dobro da nam se vrati sa zlatom.

Evo šta je rekao selektor Dušan Ivković

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ..

    23. novembar 2016 | 15:36

    "Ne kazemo da sudija nije namerno napravio gresku u sudjenju".. jok nego je slep, pa pola metra auta njih troica slucajno nisu videli?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA