≫ 

ŠOK NA BANOVOM BRDU: Čuka u 90. minutu ostala bez Lige šampiona!

Norveška ekipa u finišu slavila na Banovom brdu

  • 1

Omladinci Čukaričkog nisu uspeli da se plasiraju u baraz za ulazak u osminu finala omladinske Ligu šampiona!

Brđane je samo pet minuta delilo da dospeju među 24 ekipe,ali su u revanš mecu 2.kola kvalifikacija poraženi od Rozenborga rezultatom 2:0 (0:0). Podsetimo, prvi meč završen je pobedom Brđana 1:0.

Prosto je neverovatno kako Čuka nije prošla Rozenborg, koji nije stvorio pravu priliku sve do finiša meča, ali su gosti u 88. i 90.miinutu obezbedili narednu fazu.

Najpre je Marko Ilić napravio faul za penal i drugi žuti u 86.minutu, nakon čega je Vinje pogodio, da bi praktično u narednom napadu Nordskag istrčao kontru i u 90. postavio konačan rezultat.

Vetar, pritisak od rezultata koji mnogo donosi ili nesto treće, elem - prvih nekoliko minuta meča doneli su zbunjujući fudbal gde je lopta retko dodirivala teren. Čim se spustila, Čuka je stvorila prvu ozbiljniju priliku.

Šarić je probio po desnom krilu, ubacio loptu u petarac, ali Veličković nije uspeo da je skrene u gol. To kao da je razbudilo domaće fudbalere i na terenu je postojao samo jedan tim - Čukarički. Mehmedović i Milojević su držali sredinu terena, odbrana nije ni imala puno posla, a Radić i Veličković su pravili dar-mar po desnoj strani.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Nakon jednog takvog napada Mehmedović je sa 14 metara šutirao preko gola, da bi Šapić u 22.minutu imao najbolju priliku.

Kako je vreme odmicalo gosti su se oslobađali pritiska i ta norveška disciplina je polako dolazila do izražaja.

Greška na sredini terena i opasan udarac Solbakena iskosa sa leve strane. To je nateralo trenera Čuke Jurasovića da podvikne malo sa klupe kako bi ukazao na opasnost koja preti posle individualnih grešaka.

Odbrana Čuke je bila na velikom ispitu do isteka 45. minuta, a vredi pomenuti dve poluprilike gostujućeg tima.Takođe, i opasan sut Milojevića koji je iz kornera pokušao da prevari Bergvista. Ipak golman Rozenborga je na jedvite jade sačuvao mrezu.

Drugo poluvreme je počelo onako kako je prvo završeno - oprezno. Nijedan tim nije srljao, a Čuka je prva pripretila. Opasno ubacivanje Milojevića s leve strane, a Radić zamalo da dođe do lopte. Da je bila malo sporija, Čukina "dvojka" bi bio strelac.

Polako je isticao sat vremena igre kada je Jurasović na teren ubacio strelca gola u Norveškoj Stefana Ilića, a na klupu je morao Jovanović.

Međutim, najbolju priliku u drugom delu imali su gosti. Ponovo je Solbaken pripretio, ali je i Ćulibrk pokazao zašto trener ima poverenja u njega. Nogama je odbranio svoj gol...

Vreme je polako curilo i bilo je na strani Čukinih igrača koji su trenutak nepažnje ipak platili u finišu meča.

(M.M.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gate7#miki

    24. novembar 2016 | 00:22

    Ja tu utakmicu o kojoj ti pises nisamgledao a bio sam na Cuki veceras

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA