≫ 

Kakav preokret Partizana: Crno-beli gubili 2:0 i imali igrača manje, a zatim pobedili Napredak! (VIDEO)

Leonardo dvostruki strelac, Stevanović dao pobedonosni gol pet minuta pre kraja. I Napredak završio meč sa desetoricom

Opisati jedan meč domaće lige rečju "spektakl" deluje kao žestoko preterivanje, ali u Humskoj je u petak uveče sve bilo baš tako - spektakularno!

>>> Đurđević zbog simuliranja isključen protiv Napretka! Da li je sudija bio u pravu? (VIDEO)

Partizan je pobedio Napredak rezultatom 3:2, iako je gubio 2:0 i imao igrača manje, ali imao je i fenomenalnog Leonarda koji je sa dva gola pokrenuo ekipu ka preokretu i takođe vrlo raspoloženog Alena Stevanoića, strelca trećeg gola, za pobedu i nastavak potere za Crvenom zvezdom.

Gosti su imali sve u svojim rukama. I vođstvo (Gobeljić, Vukanović) i igrača više, ali uplašili su se pobede koja im je bila na dohvat ruke, pa se u Kruševac vraćaju praznih šaka.

Dramu u Humskoj donekle je "zakuvao" sudija Nenad Đokić koji je u prvom poluvremenu isključio Uroša Đurđevića (drugi žuti) zbog simuliranja, a onda i zbog penala koji je dosudio Partizanu u drugom poluvremenu, kada je dodelio crveni karton i igraču gostiju Lekoviću. I njemu drugi žuti.

Sve u svemu, pobeda Partizana je potpuno zaslužena, jer je stigla kao rezultat velike želje, truda i upornosti koju su crno-beli pokazali posle 0:2, a trijumf dobija na još većem značaju jer je preokret režiran sa igračem manje.

Izvrsni Leonardo i Stevanović "poništili" su promašaje Božinova i defanzivne propuste u prvom poluvremenu, zbog kojih su Beograđani bili u rezultatskom deficitu, ali, naravno, nije samo loš Partizan razlog vođstva Kruševljana, već vrlo dobri Napredak. Ali samo u prvom poluvremenu. U drugom - igra "čarapana" se raspala.

Sav trud materijalizovan kroz golove Gobeljića i hitronogog Vukanovića "pao je u vodu" kukavičkom igrom u nastavku, u kojem su igrači Partizana, iako brojčano slabiji, totalno dominirali.

Nagoveštaj preokreta dogodio se u finišu poluvremena, kada su sva najveća znalca u Partizanu, Leonardo i Ilić, nadmudrili kompletnu odbranu Kruševljana, a Brazilac savladao Petrovića. Čak i tada Napredak je bio u daleko povoljnijoj poziciji pred nastavak meča, ali igrač više često ne znači i kvalitet više.

Nastavili su crno-beli još jače i žešće u nastavku, a nagrada je došla u 56. minutu, kada je Božinov konačno uspeo da uradi nešto konkretno: iznudi i penal i isključenje Lekovića, posle čega je Leonardo izjednačio sa "kreča".

Do kraja utakmice, meč je bio "jednosmerna ulica". Posed lopte ubedljivo na strani Beograđana. Videli smo defanzivno orijentisan Napredak i šanse koje su se ređale pred njihovim golom. Promašivali su Balažic, Božinov, Leonardo... Vreme je isticalo, ali upronošću mrava Partizan je odbio da posustane. Jedan od najboljih u ekipi Marka Nikolića, Alen Stevanović, u 85. minutu šutirao je ka golu i tada ga je sreća pomilovala: lopta je na putu ka mreži zakačila jednog defanzivca Napretka, promenila pravac i odskakutala u mrežu...

Srećan kraj za Partizan.

Stadion: Partizan

Sudija: Nenad Đukić

Partizan - Napredak 3:2

(Leonardo 45+2, 56.p, Stevanović 85 - Gobeljić 20, Vukanović 42)

PARTIZAN: Kljajić, Vulićević, Balažic (od 65. minuta Janković), Milenković, Miletić, Jevtović, Ilić, Leonardo (od 90. minuta Vlahović), Stevanović, Đurđević, Božinov (od 86. minuta Ostojić).

NAPREDAK: Nikola Petrović, Simonović, Leković, Miladinović, Šarac (od 65. minuta Jovović), Ndiaje, Šljivić, Gobeljić, Markoski, Urošević, Vukanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    25. novembar 2016 | 18:18

    Sad ce crveni Napretku i penal za Partizan..znam da je dogovoreno.Pa onda...evo videcete

  • peacemaker

    25. novembar 2016 | 17:40

    Zašto šok?! Napredak igra dobar fudbal ove godine !

  • Vule

    25. novembar 2016 | 19:45

    Tako Partizane moj! Gazi sve, GAZI!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA