≫ 

ZAVRŠENA NAJVEĆA ONLINE BITKA NAVIJAČA: Zvezda šampion, pogledajte raspored velike četvorke!

Dva poluvremena, dva dana glasanja, dve države i četiri najbrojnije navijačke grupe bivše Jugoslavije * Grafika glasova u velikoj akciji Telegrafa i Index-a

  • 46

Obračun navijača ''velike četvorke'' nekadašnje Jugoslavije (Crvena zvezda, Partizan, Dinamo i Hajduk) je završen!

Od akcije čija je ideja bila da se ''opipa puls'' Delija, Grobara, Torcide i Bed Blu Bojsa, na kraju smo napravili največu ONLINE bitku navijača u istoriji.

Telegraf je u saradnji sa hrvatskim portalom Index.hr napravio prvu navijačku akciju posle 25 godina i raspada stare Juge, gde su navijači ''velike četvorke'' mogli da glasaju za svoj klub na Fejsbuku.

Kao što pravila fudbala nalažu, tako smo i mi imali dva poluvremena. Prvo je bilo na Telegrafu u četvrtak, drugo na Index-u u petak.

Crvena zvezda je ubedljivo slavila u ovom obračunu, a najava ovakvog raspleta mogla je da se vidi već posle prvog poluvremena. Drugi je Hajduk, treći Partizan, a ubedljivo poslednji je Dinamo.

Zanimljivo, Dinamo se upravo susreće sa jednom od najvećih navijačkih kriza, pošto je analiza Index-a pokazala da su Modri prošle godine u ovo vreme imali 30.000 navijača više na tribinama.

Rezultati prvog poluvremena su sledeći:

Crvena zvezda: 21.265

Partizan: 8.630

Hajduk: 3.639

Dinamo: 3.387

Printskrin: Telegraf Printskrin: Telegraf

Rezultati drugog poluvremena su sledeći:

Crvena zvezda: 4.915

Partizan: 2.144

Hajduk: 15.560

Dinamo: 5.432

Printskrin: Index Printskrin: Index

Susreti klubova velike četvorke uvek su bili pravi spektakli, bez obzira da li se igralo u Beogradu, Splitu ili Zagrebu, a prosto je bilo milina gledati utakmice ovih klubova i zbog atmosfere koju su navijači pravili.

Zvezda je očigledno zadržala primat koji je imala i pre raspada Jugoslavije, s obzirom na to da je bila najpopularniji klub. Vernost i brojnost Hajdukovih navijača u odnosu na Dinamove takođe je još jednom ''isplivala'' u ovom navijačkom okršaju.

Nikako ne bi trebalo zaboraviti i da je veliki broj ljudi u Srbiji pre rata navijao za Hajduk, tako da ne prednost Splićana u prvom poluvremenu nije neočekivana. Međutim, drugo mesto ispred Partizana doneo im je finiš drugog poluvremena, odnosno anketa na Index-u.

KONAČAN REZULTAT:

Crvena zvezda: 26.180

Hajduk: 19.199

Partizan: 10.774

Dinamo: 8.810

Za kraj, još jednom vredi pomenuti ideju regionalne lige koja se već neko vreme stidljivo spominje. Kao što je to Telegraf i podsetio u četvrtak, liga bi trebalo da krene od 2018. godine i brojala bi 12 klubova. Kojih? Pogledajte OVDE.

A od tih 12 klubova navijači su ponovo Zvezdi dali najveće šanse za osvajanje te lige. Čak 64.6 odsto je glasalo za crveno-bele, 16.3 za Partizan, 12.1 za Dinamo, dok su ostali zanemarljivi i ispod dva odsto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delije Čikago

    25. novembar 2016 | 21:52

    U Bariju je stavljena tačka, tu nema nikakve dileme.

  • Бамбус

    25. novembar 2016 | 19:57

    Звезда је бренд била и остала..

  • Жика Живац

    25. novembar 2016 | 20:35

    Tri hrvatska tima,na jedan sr

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA