Sve ludak do ludaka: Neverovatne scene navijačkog nasilja u Montevideu - i pas na udaru huligana! (VIDEO)

Dobrodošli na najveći derbi urugvajskog fudbala

  • 0

Kada proključa vrela južnoamerička krv u kombinaciji sa navijačkim nasiljem, i to na dan najvećeg derbija, obično imamo ovakve scene kakve su se za vikend dogodile u prestonici Urugvaja Montevideu.

>>> JEZIV SNIMAK: Ovako je Grobar bakljom zapalio navijača Vojvodine pred očima simpatizera! (VIDEO)

Tamo je, pre meča najvećih rivala i najtrofejnijih klubova Penjarola i Nasionala, vladala vanredna situacija zbog huliganskog rata na ulicama i žestokog sukoba navijača sa policijom.

Urugvajski mediji pišu da su se supotstavljene grupe huligana najpre sukobile na samom stadionu "Sentenario", odakle je krenuo talas nasilja koji se preneo na okolne ulice.

Snimci potom pokazuju jurnjavu navijača po ulicama u blizini stadiona i jake snage policije koje pokušavaju da zavedu red i mir, ali uzalud, pa je pozvana i brigada sa konjima.

Navijači Penjarola zabarkadirali su se u jednom trenutku unutar stadiona i odatle bacali na policiju sve što im se našlo pod rukom. U toj "razmeni", najgore je prošao policijski pas na koga su huligani bacili tešku bocu sa vrha tribine, u nameri da pogode grupisane policaje.  Četvoronošca je težak predmet poklopio po glavi, pa je brzo sklonjen iz kritičnog prostora.

Utakmica, naravno, nije ni odigrana...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA