≫ 

Konor Mekgregor ostao bez titule: UFC mu oduzeo pojas i dodelio ga drugom borcu!

Irac nije bio u mogućnosti da zadrži obe titule, pa se odrekao pero kategorije, gde je sada šampion Žoze Aldo

  • 2

Konor Mekgregor je nedavno na UFC 205 osvojio drugu titulu, nakon što je pobedio Edija Alvareza u glavnoj borbi u Njujorku. Tako je Irac ušao u istoriju ovog borilačkog sporta, pošto je postao prvi koji je istovremeno bio vlasnik dva šampionska pojasa, u lakoj i pero kategoriji.

>>> Ruska zver objasnila pet stvari koje će uraditi u borbi sa Mekgregorom (VIDEO)

>>> RING JE BIO KRVAV: Simulirali su borbu Mekgregora i Mejvedera koja je završena brutalnim nokautom (VIDEO)

Ipak, to nije dugo potrajalo, pošto su mu samo nekoliko dana kasnije čelnici UFC-a oduzeli jednu titulu i to onu u pero kategoriji, gde se nije borio još od UFC 194, kada je u ''borbi veka'' porazio dotada nepobedivog šampiona Žozea Alda i to nokautom posle 13 sekundi.

>>> RVAO SE S MEDVEDIMA, DOSAD GA NIKO NIJE POBEDIO: Upoznajte ZVER iz Rusije koje se plaši čak i Mekgregor (VIDEO)

Međutim, posle toga se Mekgregor u pero diviziji nije uopšte borio. Aldo je želeo revanš po svaku cenu, vršio je veliki pritisak na predsednika Dejnu Vajta da mu dodeli borbu sa Mekgregorom, ali do nje nije došlo.

Foto: Tanjug/Ap Mekgregor nokautira Alda na UFC 194, 12. decembra 2015. godine; Foto: Tanjug/Ap

Zbog toga je pretio i da će napustiti UFC. Umesto revanša sa Aldom, Irac je imao dve čuvene borbe protiv Nejta Diaza (jednu u velter, a drugu u lakoj kategoriji), da bi mu poslednja bobra bila protiv Alvareza u lakoj kategoriji, posle čega je osvojio pojas.

Aldo je posle poraza od Mekgregora imao borbu protiv Frenkija Edgara, za privremenog šampiona, koju je dobio posle odluke sudija. Sada je epitet ''privremeni'' obrisan, i Brazilac je ponovo šampion. Jedan od razloga zašto je Mekgregoru oduzet pojas jeste to što je Aldo vršio veliki pritisak na UFC, ali i to što je ''The Notorius'' posle borbe na UFC 205 izjavio da uzima odmor od borbi, jer mu je supruga u drugom stanju, pa se neće vraćati u ring bar do maja, što je potvrdio i prvi čovek UFC-a.

Da li će Mekgregor posle povratka u oktagon odabrati novi napad na pojas u pero kategoriji i revanš sa Aldom, ostaje da sačekamo. Neki od potencijalnih izazivača su i Habib Nurmagomedov i Toni Ferguson.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA