≫ 

Kolumbijski klub posle tragedije uradio ono što je Zvezda pre 58 godina!

Kolumbijski klub poslao je jasnu poruku čelnicima takmičenja

  • 9

Kolumbijski fudbalski klub Atletiko Nasional zatražio je od Južnoameričke konfederacije (CONMEBOL) da titulu Sudamerikana dodeli Čapekoenseu, posle tragedije i pada aviona na putu na prvu utakmici finala.

>>> Jutro koje nikad nije trebalo da svane (FOTO)

>>> Ovo su dvojica fudbalera brazilskog kluba koji su preživeli pad aviona! Jedan neverovatan detalj je iznenadio sve! (FOTO)

Kako prenose lokalni mediji, predstavnici Atletiko Nasionala na današnjem sastanku sa ljudima iz CONMEBOL-a zatražili su da se pehar takmičenja uruči brazilskom klubu, a Kolumbijcima dodeli mesto u Kupu Libertadores naredne godine.

>>> SRBIJA POSLE MINHENSKE TRAGEDIJE: Preimenujte KEŠ u Kup Mančester Junajteda!

Isto ovo uradila je Crvena zvezda 1958. godine posle nesreće fudbalera Mančester Junajteda koji se iz Beograda vraćao u Britaniju i na aerodromu u Minhenu pao.

Gest vredan divljenja uputilo je i rukovodstvo Crvene zvezde, koje je listu L’ekip, koji je bio organizator takmičenja, poslao predlog da se klub iz Mančestera proglasi počasnim šampionom Evrope i sveta za tu sezonu.

Inače u minhenskoj avionskoj nesreći 1958. godine je nastradalo 23 ljudi. Poginuli su kapiten Mančestera Rodžer Birn, zatim Lijam Vilan, Dejvid Peg, Mark Džons, Edi Kolman, Tomi Tejlor i Džef Bent.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Podsetimo, avion sa brazilskom ekspedicijom srušio se na putu ka Medeljinu, šest od 81 putnika je preživelo, a postoji mogućnost da ih ima još jer je potraga u toku.

>>> POSLEDNJE SEKUNDE PRE PADA: U ovom trenutku je avion smrti sa fudbalerima nestao sa radara (VIDEO)

>>> Ovo su dvojica fudbalera brazilskog kluba koji su preživeli pad aviona! Jedan neverovatan detalj je iznenadio sve! (FOTO)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Illuminati

    29. novembar 2016 | 16:36

    A svugde morate zvezdu pomenuti, stvarno nemam reci

  • choops

    29. novembar 2016 | 20:37

    Zato sto je Zvezda gigant sa mnogo vecom istorijom do trenutka kada je pocelo sve da se raspada osim bezvlasca, kriminala.....

  • Tower

    30. novembar 2016 | 10:35

    Malo ste se prešli, ovaj Atletico je finalista koji je mogao osvojit ovaj kup i gesta ja logična i za svaku pohvalu, a šta je zvezda bila tad, niko i ništa, nije bilo šanse da išta osvoje, samo su dali prijedlog kao i mnogi drugi prije njih...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA