≫ 

SVET U ŠOKU: Ronaldo bi mogao da završi u zatvoru!

"El Konfedensijal" došao do frapantnih podataka u vezi sa poslovanjem fudbalera Real Madrida

  • 21

U svetu je odjeknula informacija da je Kristijano Ronaldo iskoristio poreski sistem u Irskoj kako bi prisvojio više novca od multinacionalnih kompanija sa kojima je sklapao ugovore.

 

Dokumenti koje je objavio "Football Leaks" prenosi da je marketinška kompanija "Multisports & Image Management (MIM) Limited" osnovana u Dablinu 2004. godine sklapala ugovore sa velikim brendovima sa kojima sarađuje fudbaler Real Madrida.

 

"El Konfidensijal" prenosi da su u pitanju ugovori sa "Najkijem", "Unilverom", "KFC", "Konamijem" i "Tojota Tajlandom", preko kojih je Portugalac inkasirao milione.

 

>>> RONALDO PRED EL KLASIKO OTVORIO VRATA GARAŽE OD 5 MILIONA EVRA: Pogledajte 19 zveri, neke lete i 415 km/h (VIDEO) (FOTO)

 

Navednu kompaniju je osnovao Endi Kvin, advokat rođen 1967. godine, i nema direktnu vezu za Portugalcem. Ipak, "MIM" je 2012. godine ugovorom preuzeo prava, odnosno - kompanija je "ovlašćena da radi i koristi prava na imidž, ime, izjave (pisane ili izrečene), potpis, biografske informacije, fotografije i video snimke (...) koje se odnose na profesionalnog fudbalera Kristijano Ronaldo Dos Santos Aveiro".

 

Porez u Irskoj je upola manji nego u Španiji - 12.5 odsto. Prema pisanju "El Konfedensijala", španskim vlastima bi Ronadlo za sva primanja morao da izdvoji oko 43.5 procenata.

 

Irska nije jedna od zemalja koje pripadaju klubu "poreski raj", ali kada je u pitanju kompanijsko poslovanje jeste.

 

Ukoliko se ispostavi da Ronaldo ima nekakav akcijski udeo u kompaniji "MIM", i ako nije prijavljena njegova saradnja sa navedenom firmom od koje je prihodovao minimum 120.000 evra godišnje, morao bi krivično odgovara za utaju poreza.

 

Podsećamo da su zbog sličnog načina vođenja privatnih biznisa osuđeni fudbaleri Barselone Lionel Mesi i Havijer Maskerano, a okrivljen je i Nejmar, a sudski postupak je u toku.

 

(Telegraf.rs)

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dadoredstar

    1. decembar 2016 | 12:28

    Nije Evropska Unija hahhahahah sve je u životu smišljena klasična prevara osim smrti???!!!

  • Pera

    1. decembar 2016 | 14:12

    Citam komentare i ne shvatam Koliko mrznje prema coveku koji je uspeo Bolje se zapitajte sto vi niste uspeli Uspeli ste vi ali u mrznji prema svemu sto je zapadno Bravo RONALDO jos vise ti se divim Te pare si ti zaradio svojim radom odricanjina A treba da posluze drzavi za socijalna davanja botovima BRAVOO

  • Pera Kojot # 1

    1. decembar 2016 | 13:37

    Sta ti je pohlepa! Ima milione koje nece za zivota uspeti da potrosi, a trebaju mu pare i od poreza , katastrofa! Inace, igrali bi oni meni fudbal za pare kao sto je Pele igrao ! Ovi ,em imaju milione, em su baletani!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA