≫ 

SLUČAJ VLAHOVIĆ! Direktor Super lige: Partizan ne ostaje bez bodova! Napredak se poziva na Pravilnik i traži 3:0!

Napredak ne odustaje od ''borbe'' za tri boda protiv Partizana za zelenim stolom

  • 18

Neverovatan propust administracije Partizana u slučaju Dušana Vlahovića mogao je skupo da košta crno-bele! Čak i oduzimanjem bodova.

Ali, po svemu sudeći, od tog scenarija neće biti ništa. Barem je tako za Sportski žurnal rekao direktor Super lige Vladimir Bulatović.

Podsetimo, Vlahović nije imao overen specijalistički pregled pred meč sa Vojvodinom i zbog toga nije igrao, ali je u identičnoj situaciji ušao u igru protiv Napretka. E, tu se javio problem...

- Vlahović je imao obavljen lekarski pregled i protiv Napretka samo je greška što ljudi u Partizanu to nisu upislai i overili u knjižici. Mi smo imali taj papir i radi se o klasičnom administrativnom propustu kluba - rekao je Bulatović i nastavio:

Printskrin:  Youtube/ serbiastream. se Printskrin: Youtube/serbiastream. se

- Rok za žalbu je bio dva dana. Kako se niko nije žalio, utakmicu sam registrovao službenim rezultatom 3:2. Sve i da se Napredak žali postoji potvrda u koju smo mi u zajednici imali u uvid.

Upravo ta žalba je jedna od tačaka koju Kruševljani pominju u svom saopštenju citirajući pravila FSS.

- U članu 45 Pravilnika o fudbalskom takmičenju FSS stoji da specijalistički pregled (koji inače treba da obavi i overi komisija sastavljena od tri lekara) mora da bude verifikovan od nadležnog saveza, u ovom slučaju od Fudbalskog saveza Beograda u legimitimaciji igrača. Dakle, nema pečata saveza u legitimaciji, nema igranja. Nikakve potvrde, naknadni upisi ne mogu da budu regularni, odnosno sve drugo je falsifikat! Prosto - pregled se obavi, klub odnese potvrdu u savez, oni je zavedu u delovodnik i lupe pečat u knjižicu i tek tada i samo tada igrač stiče pravo nastupa - stoji u saopštenju.

Što se tiče žalbe, iz Napretka kažu da bi nepravilnost trebalo i bez žalbe oštećenog kluba da utvrdi da nadležan organ.

Pozivaju se na član 63 Pravilnika o fudbalskim takmičenjima.

 Foto: partizan.rs Foto: partizan.rs

- Na osnovu podnete žalbe neposredno ili posredno oštećenog kluba, prijave fudbalskog organa ili organizacije, kao i po službenoj dužnosti biće doneta odluka o registraciji utakmice službenim rezultatom 3:0 (par-forfe) u njegovu korist, ukoliko nije postignut bolji rezultat,

- Ako je žalbu podneo klub koji je oštećen rezultatom utakmice između druga dva kluba, onda se odredbe iz st. 1. o registraciji utakmice sa 3:0 (par-forfe) ne odnose na taj klub, nego na oštećeni klub koji je igrao tu utakmicu.

- Pored odluke o registraciji utakmice službenim rezultatom 3:0 (par-forfe) organ koji rukovodi takmičenjem dužan je u svim prednjim slučajevima da nadležnom disciplinskom organu podnese prijavu protiv kluba i igrača. 

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    2. decembar 2016 | 10:30

    Realno Lucanci trebali da nas dobiju juce sa min 2 razlike ali nas povadio sudija. Isto mislim i za Metalac predhodno kolo. Treba da se zamislimo sta cemo da uradimo u Evropi ako nam ovako sude kod nas i svi nam se sklanjaju a ne da razmisljamo o Partizanu jer trebalo bi da smo daleko iza njih.

  • Moralni Gmizavac

    2. decembar 2016 | 08:42

    Vlahovic je obavio pregled i ima uvjerenje sa urednim datumom,to je najbitnije. A to sto su iz Partizana zaboravili ponijeti papir u Novi Sad je Partizanov propust i problem.A sad sto zvezdino cvijece iz Krusevca hoce da izmisli novi clan u propozicijama je druga stvar!Gospodo ,da ima elemenata za uzimanje bodova, zar mislite stvarno i iskreno da bi Kokeza i ostalo zvezdino drustvo u savezu cekao sekundu???Jao da je Tole tu sta bi govorili...

  • Budak

    2. decembar 2016 | 08:09

    Sta VLADAR bude rekao tako ce i biti!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA