Gest za sva vremena: Santa Fe uručio svoj pehar Čapekoenseu! (VIDEO)

Veliki gest velikog kluba

  • 2

Fudbalski svet neće se brzo oporaviti od tragedije koja je zadesila brazilski klub Čapekoense. I dalje se istražuju uzroci pada aviona u Kolumbiji koji je odneo 71 život, a veru u bolje sutra vratio je prošlogodišnji osvajač Kopa Sudamerikana Santa Fe.

Čelnici ovog kluba poslali su prošlogodišnji pehar Čapekoenseu, a on je izložen uz dres nađen na mestu nesreće, koji je trebalo da na novom finalu obuče nastradali Everton Kempes.

>>>Ne žele da odigraju meč sa Čapekoenseom, a njihovo obrazloženje ostaviće vas bez reči

>>>BRAVO, LEGENDE! Ronaldinjo i Rikelme hoće da igraju za Čapekoense!

>>>U slavu Čapekoensea: Partizanov Brazilac iz svlačionice poslao emotivnu poruku (FOTO)

Predsednik Santa Fea Sesar Pastrana želeo je da na ovaj način oda počast, ali je odbio da daje intervjue kako bi sve ostalo u duhu skromnosti i velikog gesta za koji su reči suvišne. Poznato je samo da je Pastrana pitao sve članove uprave da li su raspoloženi za ovaj gest, nije mnogo čekao na potvrdan odgovor. Dres Kempesa biće odnet supruzi, a trofej će večno sećati na veliki uspeh i još veću tragediju Čapekoensea.

- Rado smo primili trofej, to je ohrabrenje svim sportistima i navijačima Čapeka, da ćemo biti jednom šampioni ovog takmičenja. Naš grad je mali i trenutno veoma tužan, zato hvala od srca Kolumbiji za ovaj plemeniti gest - rekao je direktor kluba Marko Zole, koji je trenutno u Medeljinu. Naknadno, kada prođu dani najveće tuge, KONMEBOL će proglasiti Čapekoense za prvake Kopa Sudamerikana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gox

    2. decembar 2016 | 13:52

    Svaka cast,pehari dodju i prodju kao i sve u zivotu a dobro delo se pamti i seca!

  • Vb

    2. decembar 2016 | 11:56

    Nije ni tako pošteno. Treba onda da ove godine bude izuzetak i da ima dva pobednika

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA