≫ 

Kad je teško - Novica! Kapiten Partizana vodio crno-bele do pobede u Novom Mestu (FOTO)

Pored Veličkovića važan doprinos pobedi dali Robinson sa 15 poena, te Birčević, Andrić i Hečer sa po 12

  • 23

Košarkaši Partizana pobedili su kao gosti Krku rezultatom 82:70 u 12. kolu ABA lige čemu je najviše doprineo Novica Veličković sa 18 poena i ključnim potezima u trenucima kada su igrači domačeg tima istopili razliku i uveli meč skoro u egal u poslednjoj deonici.

Novica je tada, u tri naredna napada, najpre ofanzivnim skokom (posle čega je Marinkovič pogodio 2+1), potom poenima, a onda i asistencijom kreirao seriju Beograđana 7:0 posle čega Krka nije imala novi odgovor.

Kapiten Partizana utakmicu je upisao i 5 skokova.

Ali, dok se Novica nije napadački razgoropadio, najodgovorniji za Partizanovo osetnije vođstvo bili su Mihajlo Andrić i Frenk Robinson (obojica sa po 9 poena u prvoj četvrtini), uz napomenu da je Andrić pogodio u tom periodu tri trojke iz tri pokušaja.

Foto: aba-liga.com/Krka/Danilo Kesic Foto: aba-liga.com/Krka/Danilo Kesic

U drugoj čtvrtini, Beograđani su konstatno imali desetak razlike u svom posedu, ali nisu uspevali da prelome meč što je kasnije moglo skupo da ih košta.

Veličković, Andrić i Robinson sporadično su popravljali svoje učinke, a kada su im se priključili Hečer i Birečević u trećoj deonici, pobeda gostiju mogla je da se "namiriše", međutim na drugoj strani briljirao je fenomenalni Matec Rebec.

Hitronogi plejmejker domaćeg tima utakmicu je završio sa 18 poiena i 10 asistencija, sa nešto lošijim putem za tri poena (1/7), ali to definitivno ne umanjuje njegovu sjajnu rolu protiv Partizana. Rebec je razigravao saigrače, pravio pometnju u odbrani Beograđana, pogađao, i samo zahvaljujuči njegovom naporu Krka je uspela da svede minus na samo poen - 59:60, sredinom četvrte deonice.

Bio je to trenutak kada su navijači u hali "Leon Štukelj" ponovo mogli da vide ekstra klasu Novice Veličkovića.

Sa kvalitetnim rešenjima u oba pravca, i, važno je napomenuti - u trenucima kada je trebalo odgovoriti na nalet Krke, Novica je bio najzaslužniji za seriju 7:0 posle koje je trebala samo privesti meč kraju, što je bio lakši deo posla.

Foto: aba-liga.com/Krka/Danilo Kesic

Foto: aba-liga.com/Krka/Danilo Kesic

Foto: aba-liga.com/Krka/Danilo Kesic

Foto: aba-liga.com/Krka/Danilo Kesic

KRKA - PARTIZAN 70:82 (20:25, 14:16, 17:16, 19:25)

KRKA: Rebec 18, 10as, Kari 5, Kastrati 2, Rojc 14, Škedelj, Dimec 10, Čebular 6, Ritlop 8, Siska, Polutak 1, Eliot 6.

PARTIZAN: Robinson 15, 7sk, Ratkovica, Vrabac 1, Marinković 3, Veličković 18, 5sk, Birčević 12, Koprivica 2, Andrić 12, Hečer 12, Pot, Karahodžić, Luković 7.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA