Zvezda ne pušta Simanića da ide na EP!

Osim Simanića, za juniore ne mogu da igraju još trojica standardnih igrača koje ne puštaju klubovi

  • 3

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije sprema se za Evropsko prvenstvo u Turskoj ( 16.decembar - 04 januar) ali pre odlaska na takmičenje selektor Milan Gurović se suočio sa problemima.

>>> Odložen šampionat Evrope u Turskoj, igraće se za Novu godnu?

Neće moći da računa na nekoliko igrača koje je planirao, a između ostalog i najboljeg među njima Borišu Simanića koji ne može da ide zbog obaveza u Zvezdi.

Ovaj šampionat je trebalo da bude održan letos, ali zbog vojnog puča u Turskoj je pomeren za decembar.

Simanić je bio na spisku, ali je stigao dopis iz Zvezde da se određeni igrači mogu odazvati pripremama, ali ne i Simanić koji mora da bude sa timom zbog rotacije igrača.

- Istina je, dobili smo pomenuti dopis. Svima nama koji pratimo košarkaška dešavanja jasno nam je da je Boriša Simanić deo Crvene zvezde i njen sastavni deo. Pritom, klub u ovom trenutku ima problem da sastavi roster za utakmice. Razumemo apsolutno ljude iz Crvene zvezde - kaže za Mocartsport Vladimir Kuzmanović, direktor mlađih selekcija u KSS.

Nije jasno zašto Simanić baš ne može da ide kad i nema neku minutažu u Zvezdi. U ABA ligi igra u proseku 5,5 minuta, dok u Evroligi ni ne ulazi u igru.Jedino što može da bude da je potrebam u rotaciji za trening jer je povređen Luka Mitrović.

Osim Simanića pozicu ne mogu da se odazovu ni Aleksandar Aranitovič zbog povrede kao i Danilo Petrović koji igra za Virtus Bolonja

- Njega je klub uslovljavao da mora da odigra tri utakmice, kako bi bio pušten u reprezentaciju. To je praktično značilo da bi slobodu dobio tek 12. decembra, što je dva dana pre našeg odlaska u Tursku, objasnio je Kuzmanović.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Osim njih dvojice na prirpeme ne dolaze ni Matija Radović i Luka Vasić koji su srednjoškolci u SAD i ne pušta ih škola da dolaze.

Zato je Gurović naknadno pozvao trojicu igrača Ivan Hadžović, Ranko Simović i Aleksa Kojadinović.

(Telegraf.rs/Izvor Mocartsport)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milance

    5. decembar 2016 | 19:19

    Ima obavezu da sedi na klupi.

  • Pedja

    5. decembar 2016 | 18:56

    Gurovicu podrska,a ovom smradu od direktora mladjih selekcija,bolje da ne pisem jer necete objaviti

  • Vronski

    5. decembar 2016 | 20:40

    Lepo neko rece."Ima obavezu da sedi na klupi" dodao bi kod majmuna. Boze dragi kad ce u Zvezdi zaigrati taj biser?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA