≫ 

Čović kaže da je on kriv za dolazak Skorcanitisa i otkriva koliko zarađuje najplaćeniji igrač Zvezde!

Prvi čovek šampiona regiona i Srbije odgovarao na pitanja u emisiji "U obruču"

  • 23

Predsednik KK Crvena zvezda, Nebojša Čović gostovao je u emisiji "U obruču" na TV Arena sport gde je pričao o aktuelnoj situaciji u klubu i evropskoj košarci.

>>> Čović odgovarao na pitanja navijača bez cenzure: O dolasku Teodosića na leto, želji Milutinova da igra u Zvezdi, parama sa Kosova...

Odmah na početku pitanje je bilo oko kašnjenja plata za igrače i da li je bilo sastanak pred Žalgiris.

PLATE KASNE SVUDA U EVROLIGI

- Za mene bi vest bila da klubovi u Evroligi isplaćuju uredno plate. Mnogo bogatiji klubovi od Zvezde kаsne dve tri plate. Neki i ne kasne, poput CSKA.

- Mi ništa ne krijemo od kada sam ja u Zvezdi, sve je transparentno. Sastanak sa igračima  je bio, razgovarali smo, normalno je završen. Momci su sve razumeli.

- Sve dok se bude pisalo o tome Zvezda će imati manje para da isplaćuje i kasniće uvek. Situacija je teška i rešavamo je - kaže Čović i dodaje:

- Dosta stvari Zvezda izmiruje kroz samofinansiranje. Mi smo prošle godine prihodovali od prodaje karata, dresova, milion i 600 hiljada evra.

 Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Od države Zvezda ima samo sponzora Telekom. A od grada Beograda dobijamo između 200 - 250.000 evra. - rekao je predsednik Zvezde.

SOFO JE MOJA DIREKTNA GREŠKA

Veoma važno pitanje je bilo oko dovođenja pojačanja koje se najavljuje od počekta sezone

- Treba nam igrač na poziciji 4/5  ali o tome odlučuje struka. Puno ima manipulacija na tu temu.

- Naše pojačanje nema veze sa finansijama. One jesu važan faktor, ali naša struka nije pronašla adekvatnog igrača. A da dovede nekog tek tako to samo da bi bili na broju, to nije dobro - kaže Čović i onda otkriva gde je prošle godine bila greška.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Prošle godine smo imali nekoliko koji su bili na broju a to isto su koštali, poput Gala Mekela i Tompsona. Što se tiče Skorcijanidisa to je moja direktna greška - otkrio je Čović.

Na pitanje koliki je budžet tima i koliko košta najplaćeniji igrač predsednik Zvezde je iskreno odgovorio:

- Neto budžet od 15 igrača je 2,200,000,  a bruto 3,600,000 evra ceo tim samo za plate. Na to dodati avionski prevoz, plus hotel, što može da ide i do 15.000 evra po putovanju.

- Što se tiče najplaćenijeg igrača on ima 350.000 dolara neto. - rekao je Čović ali nije otkrio ime igrača

Čović se osvrnuo i na dugovanje bivšim igračima:

- To je neko sa grobarskog portala pisao kako nas je Dženkins tužio. Verujte da nije.

- Dugujemo novac ali je mnogo manje od 15 miliona evra koliko je bilo kada smo došli - rekao je Čović.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laf

    5. decembar 2016 | 21:20

    Krivi ste i za stavljanje tacke na jedan svet...krivi ste i za razvlascivanje nekih generala...krivi ste i za dominaciju sa klubom kojeg vodite i urnisete kako koga stignete a narocito komsiluk...krivi ste sto neki ne mogu ni drugu evropsku ligu da igraju vec onu poluamatersku...u najavi vam je i velika krivica sto ce jedan klub po prvi put sa ovih prostora uskoro dobiti A licencu u najjacem evropskom takmicenju...krivi ste za veliku frustraciju jedne grupacije onih navijaca koji naricu kako vas vide upravo zbog nekih gore navedenih stvari,krivi ste zbog transparentnog iznosenja utrosenog novca u klubu sto je mnogima zasmetalo koji su sistem gradili na utaji novcanih sredstava zarad licne koristi...doktore doktore puno vase krivice ima...ali ipak posteno od vas sto to sve kazete bez dlake na jeziku a jos uspesnije sto takve krivice sprovodite...Kapa do zemlje za svu vasu krivicu.

  • Jackie

    5. decembar 2016 | 21:34

    Ne znam šta glumi sa tim neto, bruto. Valjda hoće da ostavi utisak neke stručnosti ili da se provlače manje cifre kad kaže "neto". Ako se navode neki troškovi uvek se navodi koliko ukupno plaćaš nešto. Još nigde nisam pročitao koliko je neki igrač u NBA ili u Evropi dobio "neto". Bobi je dobio od Pistonsa 21 milion i to je to, Detroit ga je toliko platio, a koliko će igrač ili klub od toga platiti poreza državi koga zanima. Drugo, uporno prodaje priču kako država u budžetu ima mali udeo, kao da se ne zna kako se u Srbiji dobijaju privatni sponzori. Ako te finansira ili plaća reklamu državna firma to je po diktatu političara, a ako je privatna kompanija onda opet kompenzuje država na razne načine. Ej bre, vama se na zadnjoj utakmici oglašava reklamom propala Galenika. Zato mojne više demagogije.

  • sole

    5. decembar 2016 | 22:07

    Coki zar zaista imas kompleks grobara. nema intervjua da ih ne pomenes. gledaj svoja posla covece,bas te briga za druge.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA