ZA ISTORIJU: Srpski trener predvodio NBA tim do pobede protiv Lejkersa

Igor Kokoškov u ulozi pvog trenera komandovao igrom Džezera umesto bolesnog Kvina Snajdera

  • 0
Košarkaška klinika - Igor Kokoškov Foto: Telegraf

Srbija, košarkaška velesila, dočekala je i to: jedan naš trener predvodio je NBA ekipu do pobede u zvaničnoj utakmici najjače lige na svetu.

>>> ONE MAN SHOW: Tompson ubacio 60 poena za 29 minuta! (VIDEO)

Ono što nikada u svojim karijerama nisu uspeli ni takve gromade poput Željka Obradovića i Dušana Ivkovića, ali samo zato što ih NBA nikad nije naročito "golicao", uspeo je Igor Kokoškov!

Srpski trener koji je najveći deo svoje karijere i proveo u SAD kao asistent u Klipersima, Pistonsima, Finiksu, Klivlendu, Orlandu, a sada u Juti, dočekao je trenutak da kao prvi trener vodi ekipu do pobede.

Juta je pod vođstvom Srbina i aktuelnog selektora Slovenije savladala Los Anđeles Lejkerse u "Stejpls Centru" rezultatom 107:101.

>>> Supermen nikad nije bio ovako ponižen: Igrač Oklahome, a nije Vestbruk, razneo Hauarda! (VIDEO)

Kokoškov je dobio priliku da vodi tim zbog bolesti prvog trenera Kvina Snajdera.

- Znam gde mi je mesto. Ja nisam prvi trener. Nije ovo imitacija trenera Snajdera. Ovo je njegov tima - ostao je "na zemlji" Kokoškov posle pobede.

Pojava Kokoškova u ulozi čoveka koji je bio glavni na klupi, bila je neobična i za igrače.

- Bilo je malo drugačije. Na primer, nije pravio grimase kao Kvin kada neko od nas zabrlja - rekao je košarkaš Jute Šelvin Mek.

Iako u "nogama" ima veliki broj NBA utakmica, meč protiv Lejkersa je ipak bio drugačiji od drugih, jer je imao daleko veću odgovornost.

- Ovo je definitivno drugačije iskustvo. Nisam imao mnogo vremena da se pripremim za ovo. Ali, opet, akcenat je na timu i na igračima, ne na meni - zaključio je 44- godišnji Kokoškov.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA