≫ 

Novakov Rolan Garos prvi na listi razočaranja u 2016, Ana je takođe "šampion"

Renomirani teniski sajt proglasio igrače i igračice koji su najviše izneverili očekivanja navijača

  • 5

Teniska sezona je završena i pravo je vreme da se, tradicionalno, podvuče crta. 

Nju su među prvima podvukli autori renomiranog sajta tennisworldusa.org, koji su se bavili onim upadljivo najlošijim trenucima za prethodnu sezonu i sve ih saželi na listu največih razočaranja.

Zanimljivo, najlošiji utisak na autore teksta, od svih igrača i igračica na turu, ostavila je Srpkinja Ana Ivanović, iza koje je verovatno najlošija sezona u pro karijeri.

- Sezona prelepe Srpkinje je bila razočaravajuća. Bivša Rolan Garos šampionka nije uspela da povrati ritam i konstantno je igrala ispod svih očekivanja. Takođe, sezonu je završila ranije kako bi zalečila povredu - piše u obrazloženju Anine sezone.

Mi dodajemo: Anine igra su ostale u debeloj senci njenog privatnog života, pošto se udala za nemačkog fudbalera Bastijana Švajnštajgera što joj je nesumnjivo još više odvratilo pažju od karijere.

Na listi najvećih razočaranja je i Novak Đoković!

Doduše, onaj Đoković iz drugog dela sezone u kojem je bio neprepoznatljiv, dovoljno da ostavi negativan utisak i zauzme osmo mesto na ovoj listi.

- Đokovićeva sezona 2016 bila je podeljena na dva dela. Bio je apsolutni vladar zaključno sa Parizom, a onda je neprijatno iznenadio na Vimbldonu. Čak je uspeo da izgubio prvo mesto na rang listi od Endija Marija. Posle šest katastrofalnih šest meseci, kako će ući u 2017 godinu? - pitaju se na sajtu tennisworldusa.org.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ipak, ono što je vrlo interesantno je da je na prvom mestu liste jedan događaj, i to ovogodišnji Rolan Garos koji je i poslednji osvojeni Grend Slem u riznici našeg najboljeg tensiera.

Sad, da li je baš zbog uspeha Srbina, njegovog jedinog na pariskoj šljaci, čitav turnir proglašen najlošijim ove sezone ili je u pitanju neki sasvim drugi razlog?

Uostalom, evo obrazloženja:

- Turnir je od starta bio malerozan za nekolicinu igrača koji su odustali zbog povreda. Takođe, predaje i vremenski uslovi su prouzrokovali mnoge probleme. Ako je taj Roland Garos bio slika i prilika tenisa bez Federera i Nadala, onda bi svi trebalo da se opskrbimo zalihama antidepresiva. Organizacija nije bila na najvišem nivou, jer karte nisu najsrećnije refundirane pa je i logično što je publika sutradan reagovala nedolaskom natribine. I nivo tenisa nije bio najbolji i utisak je da je Rolan Garos bio najlošiji od svih turnira "velike četvorke".

Lista najvećih teniskih razočaranja u 2016.

1. Rolan Garos

2. Ana Ivanović

3. Nik Kirhios

4. Mofilsovo ponašanje u polufinalu Ju-Es Opena protiv Novakom

5. Serenina sezona posle Vimbldona

6. Agneška Radvanska i Simona Halep (po tri pehara, ali slaba izdanja na Grend slemu)

7. Nadalove Grend Slem plasmani.

8. Đokovićev drugi deo sezone.

9. Šarapova i slučaj dopinga.

10. Sezona Rodžera Federera, prva koji nije uzeo nijedan pehar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    6. decembar 2016 | 14:20

    Ana prelepa.Kako kome meni sigurno nije

  • Stefan

    7. decembar 2016 | 02:59

    Ana je Srpski ponos,mislim da ona,Novak i Jelena sto su promovisali ovu malu geografski zemlju u svetu,tesko ce ko da ponovi.Zivotni usponi i padovi su normalni,svi smo ih imali i ima cemo,pa tako i oni nisu roboti.Ana 15 wta titula,od toga i gren slem,ne znam sta je sa ljudima koji negativno komentarisu,a vise ih je nego ovih sa pozitivnim,bas kada je ona u pitanju.STVARNO NE RAZUMEM!!!

  • Eli

    7. decembar 2016 | 00:55

    Nole, samo napred! Ti si naš ponos . Srbija nikada nije imala boljeg ambasadora.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA