Dolazak Danilovića u KSS izjednačiće Partizan i Zvezdu u Savezu!

Nekadašnji predsednik KK Partizan ima veliko iskustvo u vođenju sportske organizacije

  • 19

Bivši predsednik Partizana, Predrag Danilović spreman je za novi izazov u srpskoj košarci! On bi trebalo da preuzme funkciju predsednika Košarkaškog saveza Srbije.

Danilović je poslednjih godinu dana često viđan u društvu Dragana Đilasa i to Eurobasketu prošle godine u Francuskoj, pa se očekivalo da će se Danilović kandidovati kad bude vreme.

>>> DANILOVIĆ: Neki misle da sam primitivan i divalj. Neka misle! (FOTO)

>>> Čović o izborima u KSS: Neka mirno spavaju Zvezda nema kandidata, ali ne znači da ne možemo da ga nađemo! (VIDEO)

Kako je Telegraf pisao još u avgustu 2015. godine, Đilas je već tada ponudio Daniloviću da preuzme funkciju potpredsednika, nakon čega bi lakše mogao i da preuzme vođenje saveza kada se Đilas povuče.

Međutim, do toga nije došlo, ali je Danilović često bio u savezu i na raznim događajima koje je organizovao KSS.

Izborna Skupština je 15. decembra, a s obzirom da je Danilović jedini kandidat, nema sumnje da će biti izabran za predsednika jer se Đilas povlači.

Dolazak Danilovića u KSS sigurno će doneti nešto novo, pre svega čvrstu ruku organizacije, a preuzima savez u idealnom momentu. Košarkaši su Olimpijski i svetski viceprvaci, a košarkašice šampionke Evrope i treće na Olimpijskim igrama.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Sa te strane nema mnogo posla oko organizacije rada u nacionalnim selekcija, ali najveći izazov će biti organizacija rada u mlađim kategorijama.

Dolazak legende Partizana u KSS sigurno će pomoći da crno-beli dobiju malo više pažnje koja je pala odlaskom Vujoševića. Svi se sećaju letošnje drame oko toga da li će Partizan u Evrokup ili Fiba Ligu šampiona, pa mu je priprećeno suspenzijom od strane saveza.

Takođe, Partizan je poslednjih godinu dana izgubio snagu u savezu, pre svega snagu koju je imao u klubovima iz Srbije koji su ga podržavali poput Borca, Sloge.

Nedavno je bivši igrač Partizana, Goran Grbović rekao da ga je predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović sabotirao da postane koordinator mlađih selekcija u KSS i da želi da kroz savez sabotira i uspori Partizan.

Nema sumnje da će dolazak Danilovića to sve da promeni i da Zvezda više neće imati tu prevagu u KSS.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA