≫ 

Rukometašice igrale nerešeno sa Švedskom i sa prvog mesta u grupi idu u drugu fazu! (VIDEO)

Srpske rukometašice osvojile prvo mesto u grupi pošto su protiv Švedske igrale nerešeno 30:30

  • 19

Ženska rukometna reprezentacija Srbije igrala je nerešeno protiv Švedske 30:30 u 3. kolu grupne faze Evropskog prvenstva u Švedskoj.

Naše gracije su se još ranije u plasirale u drugu fazu, a sada sa tri boda ideu kao prvoplasirane u grupi, gde će igrati sa tri ekipe iz grupe B Nemačkom, Holandijom i Francuskom.

Prava šteta što naše devojke nisu pobedile, jer su  vodile punih 48 minuta, a u jednom momentu i sa 6 golova prednosti 17:11 u prvom poluvremenu.

Na početku drugog poluvremena su imale i pet golova prednosti 22:17 i tu su stale.

Nakon toga vodila se velika borba, a Švedska je polako topila rezultat i u poslednja dva minuta preokrenula i povela 30:29.

Ipak u poslednjim sekundma preko Kristine Liščević uspeli smo da izjednačimo i osvojimo bod.

Ono što je dobro je da smo bar izvukli taj bod i da sa tri boda idemo u drugu fazu takmičenja. Imamo velike šanse za polufinale jer u preostale tri utakmice je dovoljna jedna pobeda i jedan remi i naše devojke će obezbediti plasman među četiri najbolje ekipe.

Foto: Rukometni savez Srbije Foto: Rukometni savez Srbije

Čak tri igračice u postigle po pet golova u našem timu Katarina Krpež Slezak, Sanja Radosavljević i Slađana Pop Lazić. Jelena Stoiljković je postigla četiri a Tamara Georgijev tri gola.

Veliku su šansu naše devojke ispustile jer su odigrale perfektno prvo poluvreme. Razbile su Šveđanke u svim elementima igre kako u odbrani tako i u napadu.

Ipak, nisu imale snage da održe taj ritam do kraja. Šveđanke su lomile svojim ritmom i grubom odbranom i od 48. minuta se vodila egal borba. Naše devojke su održavale gol prednosti 28:27, ali su domaće igračice napadale i na kraju na dva minuta pre kraja povele 30:29. Na sreću imali smo poslednji napad i Kristina Liščević je pogodila gol za remi.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šone

    8. decembar 2016 | 23:10

    Bravo devojke! Ni jedna nasa rukometna reprezentacija nije igrala ovako moderan rukomet. Brz napad sa promenama taktike u zavisnosti od odbrane protivnika. A ovo je prvo takmičenje sa ovom ekipom. Selektor kraljica! Ovako se vodi ekipa. Ko nije video novi kvalitet, slep je kod očiju.

  • CoaraPfk

    8. decembar 2016 | 23:44

    Bravo devojke,idemo po zlatooo!!!

  • Severac

    9. decembar 2016 | 00:08

    Jbt....no comment....pokrio sam uši....kraljice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA