≫ 

Samo Partizan može da spreči Zvezdu da postavi rekord srpske košarke!

Crveno-beli dominantni u reginalnom takmičenju i samo čudo može da ih spreči da ne postave novi rekord ABA a možda i jugoslovenske košarke

  • 24

Košarkaši Crvene zvezde nastavljaju da gaze u Jadranskoj ligi. Sada su na skoru 13-0 i treba im još sedam pobeda da ponove svoj rekord iz sezobe 2014/15 kada su napravili niz 20-0.

>>> Zvezda demonstrirala silu u Podgorici: Crveno-beli i dalje nepobedivi u ABA ligi

Međutim, možda bi crveno-beli ove sezone mogli da sruše i rekord Cibone i Budućnosti koji iznosi 22-0. Gledajući realno imaju velike šanse, ako prebrode još jedno teško gostovanje.

>>> Nikome nije jasno šta je Markus Vilijams želeo da uradi ovim potezom, ali cela hala mu se smejala (VIDEO)

Svi su apostrofirali da je gostovanje u Podgorici ključno jer je najteže i Budućnost je uz Zvezdu najozbilniji tim, a Zvezda je dobila sa 77:54. Sa čak 23 razlike.

Sada im dolazi gostovanje Cedeviti 25. decembra na katolički Božić (verovatno će se igrati 26.) i ta utakmica je sledeće ključna.

Ako to prođu, realno je da niko ne može da ih zaustavi do kraja. Sem možda Partizana u derbiju koji je na programu početkom februara i to će bit to misteriozno 21. kolo. Znači teoretski ako Zvezda izjednači rekord 20-0 Partizan bi mogao da je spreči da postavi novi od 21-0, i kasnije eventualno 23-0 koliko bi bio rekord srpske i jugoslovenske košarke.

Realno, Zvezda je najjača, ali večiti derbi je ipak nešto drugačije i Partizan iako je autsajder može da iznenadi.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Teško da bilo ko drugi može da spreči Zvezdu da postavi rekord i o tome svedoče rezultati. Gostovala je Ciboni u ubedljivo i lako pobedila u Zagrebu 90:71, gostovala je Budućnosti pa je bilo jiš ubedljivije 77:54.

Jednostavno, Evroliga je mnogo jaka i kada prođete tu školu sve ostale utakmice u ABA ligi vam dođu kao trening, a uz sve to Zvezda ima najbolji tim i sistem od četiri godine.

Ipak, pre te utakmice sa Partizanom gde bi mogli eventualno da se okliznu, šampion ABA lige mora da prođe još neka iskušenja. Osim Cedevite, do kraja lige je čekaju i MZT n agostovanju, kao i Budućnost u Pioniru u poslednjem kolu.

Raspored Zvezde do kraja:

14. kolo gostuje MZT

15. kolo gostuje Cedeviti

16. kolo dočekuje Zadar

17. kolo gostuje Mega Leksu

18. kolo dočekuje Krku

19. kolo gostuje Igokei

20. kolo dočekuje Mornar

21. kolo gostuje PARTIZANU

22. kolo Dočekuje Cibonu

23. kolo gostuje Karpoš Sokoliju

24. kolo dočekuje Olimpiju

25. kolo gostuje FMP-u

26. kolo dočekuje Budućnost

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA