≫ 

Tačno je, Kristijano Ronaldo je opet najbolji fudbaler sveta!

Portugalac sjajnu godinu pečatirao velikim priznanjem

  • 12

Fudbaler Reala Kristijano Ronaldo proglašen je za osvajača Zlatne lopte, četvrti put u karijeri.

Kristijano je iza sebe ostavio Lionela Mesija iz Barselone i Antoana Grizmana iz madridskog Atletika, a prethodno je ovaj trofej osvajao 2008, 2013. i 2014. godine. I dalje je samo iza Mesija, koji je pet puta dolazio do najvećeg individualnog priznanja u fudbalu.

Dileme oko izbora zaista nije bilo, Ronaldo je osvojio Ligu šampiona i Evropsko prvenstvo sa potcenjenom reprezentacijom Portugalije. Tokom godine, postigao je 51 gol u 54 utakmice na klupskom i reprezentativnom frontu, a sada je sa klubom u Japanu, gde će napasti titulu na Svetskom klupskom prvenstvu. Što se tiče same nagrade, procurela je i naslovna strana Frans Fudbala koja je otkrila da je Ronaldu namenjen trofej, pa nije bilo mnogo iznenađenja oko zvaničnog saopštenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan Marković

    12. decembar 2016 | 20:22

    I onda po fifi on nema mesta u top 15 svih vremena, a patuljak 7. Na toj listi.. Pa daj brate, sve zato sto igra u Barseloni, i prosli put Messi je dobio nezasluzeno ovo priznanje, ali dzaba im sve, zna se ko je najbolji! RONALDO SVAKA CAST!

  • Jae

    12. decembar 2016 | 21:46

    Neko mi neko objasni zasto je Messi drugi...

  • brana

    12. decembar 2016 | 20:22

    Moj buduci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA