≫ 

Mnogi su bili na probi u Partizanu, ali kada se pojavio ON, znali su da je pravi!

Bivši centar Partizana, Zoran Stevanović ispričao je epizodu svog života i druženja sa tragično nastradalim košarkašem crno-belih

  • 0
Haris Brkic, kosarkas Foto: MN Press

Zoran Stevanović, nekadašnji centar Partizana i jedan od najboljih drugova Harisa Brkića otkrio je zanimljive detalje iz druženja sa tragično ubijenim košarkašem crno-belih.

Stevanović je ispričao priču o tome kako su se upoznali, kako su se družili i kako je savetovao Brkića da ode u Efes Pilsen, a ne u Budućnost.

-  Bili smo mlada ekipa, osim Dragiše Šarića svi su imali između 20 i 26 godina. Bili su i mlađi tu s nama Mića Berić,. Posle osvajanja titule prvaka Evrope 1992. godine otišli su Đorđević i Danilović u Italiju. Ostala je okosnica i došli su još neki igrači. Tu se pojavio i Haris!

- Samo se pojavio jedan dan momak, onako crn i kažu "E ovaj je dobar" Tada je mnogo igrača dolazilo kod Željka na probu i sećam se i godinu i dve pre toga dolazili su igrači. I obično je priča ako dođe centar, ja igram s njim jedan na jedan,  a ako dođe bek onda igra Lončar.  Tu se vidi kakvog je ko kvaliteta i da li može da prođe to sito i rešeto - priča Stevanović za Telegraf.

Haris Brkić Foto: MN Press

Kod Brkića nije bilo dileme.

- Mi smo bili nerazdvojni, Mića Berić, Haris i ja. Posle treninga sednemo po sat, dva u Pioniru u kafiću, zna se kafa ručak, pa kući, i uveče tako isto. Jednostavno smo se našli i združili i bili smo vezani kao crevca.

- Sledeće sezone je došao Zoran Sretenović i tada je i on s nama bio nerazdvojan. Sećam se, pokojni Haris, njegova tadašnja devojka, i ja i moja žena i Sreta, mi se nismo razdvajali. Svako veče posle treninga smo visili kod Sretenovića svaki dan. To nam je bilo mesto za okupljanje.

Na pitanje kakav je bio van terena, Stevanović kaže:

- Veliki drugar i šaljivdžija. Izlazili smo zajedno. Svaki put kada smo išli u grad posle utakmice išli smo zajedno. Bio je za šalu spreman uvek i na svoj račun. Ta geneacija je bila jedna od luđih generacija u Partizanu, što se tiče atmosfere na treninzima i van njega. Bilo je i u to vreme finansijskih problema, ali smo se snalazili, pomagali jedni drugima- kaže popularni Stragi.

Video: Pucanj koji je promenio srpsku košarku: 19 godina od atentata na Harisa Brkića!

Kada je Stevanović otišao iz Partizana u Beobanku ostali su u kontaktu.

- Bili smo u kontaktu stalno viđali smo se. Ne mogu da zaboravim taj detalj. Zove me jedan dan i kaže "Gde si debeli? tako me zvao. Kaže, ajde idemo da se nađemo. Našli smo se u Meku na Novom Beogradu i pita me "Šta da radim, zove me Efes Pilsen i zove me Budućnost?".

- Ja sam u tom trenutku savetovao da ode u Efes Pilsen. Dobio je fenomenalne uslove. Ali, sa druge strane napravljena je dobra ekipa u Budućnosti. Tu je video svoju šansu i odigrao je veoma dobro to što je igrao.

Trenutak kada se vratio u Partizan

- Ja sam tada igrao u Igokei, Mića je bio u Partizanu. Mi smo se čuli stalno dok sam bio dole. Do tog trenutka. Bio sam u Bosni kada sam to saznao, bio sam u čudu. Nemoguća stvar - priča Stevanović.

Stevanović kaže da ne zna da li je Brkić imao nekih privatnih problema u tom trenutku.

- Nisam bio u tom trenutku tu, da bi mogao da pričam ili da kažem da li sam osetio nešto. Ali, on je i ranije kad je imao problem uvek držao u sebi.

- Kada se to desilo, ja sam imao povredu pete, nisam igrao. Ekipa je otišla za Podgoricu, a ja krenuo iz Laktaša svojim autom i bio sam totalno pogubljen. Čak sam sleteo s puta u jednom trenutku negde u brdima Bosne. Nisam mogao da se smirim stalno mi je slika bila njegova pred očima - rekao je Stevanović.

Sve intervuje koje smo spremili povodom godišnjice tragične smrti Harisa Brkića naći ćete klikom >>> OVDE.

(D. Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA