≫ 

Đorđević objasnio zbog čega je najveći biser evropske košarke odbio Srbiju

U slučaju Luke Dončića prevagnula je majčina strana

  • 4

Sa samo 17 godina Luka Dončić ima zrelost igrača deset godina starijeg. A tek njegov kvalitet i talenat - spektakl!

Nažalost, Dončića nismo dočekali u reprezentaciji Srbije jer je košarkaš Reala odabrao zemlju njegove majke - Sloveniju. Iako mu je otac, bivši košarkaš Saša, Srbin, Luku je povuklo da predstavlja državu u kojoj je odrastao i tu je svaka priča o njegovom "transferu" u "zemlju košarke" završena.

O Dončiću su novinari madridskog Asa pitali selektora reprezentacije Srbije Aleksandra Đorđević i dobili odgovor šta je bilo presudno da mladi Slovenac izabere Sloveniju pre Srbije.

- Nismo uspeli da ga nagovorimo. Pokušao sam, ali je majčina strana presudila. Majka mu je Slovenka, a otac Srbin. Dete je odraslo u Sloveniji i mi tu ništa nismo mogli da uradimo - rekao je "Sale nacionale".

O Luki, Đorđević je pričao biranim rečima.

- Dončić je jedno košarkaško čudo, za sve. Neverovatno je koliko je zreo i ozbiljan, kao da ima 27, a ne 17 godina. Poseduje ogroman kvalitet.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    14. decembar 2016 | 21:46

    Sa Slovenijom će gledati finala preko tv ekrana.Da se odlučuo za Srbiju,borio bi se za medalje i trofeje i na kraju karijere imao lepe usponene.Ovako jedan Stefan Birčević ima srebrnu medalju sa Svetskog prvenstva i Olimpijade a Dončić može samo da je sanja.

  • НиколаНС

    14. decembar 2016 | 20:47

    Нека му је са срећом и све најбоље. Али када једног дана буде сумирао своју каријеру и не буде имао ни једну медаљу са Европског, Светског или Олимпијаде, нека размисли како би било да је одабрао Србију. Мада, ако би играо без емоција, онда је добро одабрао. Нека му је са срећом и да увек буде четврти.

  • miami

    14. decembar 2016 | 20:31

    Haha, u reprezanticiji Slovenije ce zauvek ostati niko I nista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA