≫ 

Ovo su razlozi zbog kojih Grof Božović ostaje ili odlazi iz Zvezde!

I da li će Blažo Raosavljević i po drugi put uspeti da Zvezdi sačuva trenera?

  • 7

Kažu da mu je dosta svega, da se zasitio rada u Crvenoj zvezdi, da ne može više da radi u ovakvim uslovima, da ne razgovara sa Zvezdanom Terzićem...

Kažu, ali nezvanično! Više onako usputno ili slučajno, možda čak i namerno da bi se klub destabilizovao. Ali pravu istinu o odlasku ili ostanku u Crvenoj zvezdi zna samo Miodrag Grof Božović.

>>> BLOG UŽIVO: Pratite sastanak uprave Zvezd ei Grofa Božovića!

Sudeći prema trenutnoj situaciji, crnogorski stručnjak je bliže tome da ode nego da ostane. To je indirektno već najavio prethodnih nekoliko dana. Počevši od proslave godišnjice Tokija, preko konferencije pred meč sa Radnikom i one famozne rečenice, pa sve do konferencije posle meča u Surdulici.

Šta to muči Grofa Božovića? Toliko da neće završiti sezonu i pokušati još jedna napad na Evropu?

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ponovo se vraćamo na početak teksta. Ono što Božoviću najviše smeta jeste to što nema normalne uslove za rad. To se moglo naslutiti posle krajnje zanimljivih izjava o tome da će Kanga igrati kada dobije novac.

Božoviću lično novac nije u prvom planu, ali jeste kada su u pitanju njegovi igrači. Podsetimo, nešto slično se događalo i prošle godine u ovo vreme. Tada je sportski direktor Blažo Raosavljević uspeo da ga zadrži, hoće li uspeti i danas?

- Jel znaš koliko Božu interesuju pare?  Ne interesuju ga uopšte i to je poenata svega. Boža je glavni šraf u mašineriji Zvezde. Svi igrači su došli na njegovo ime. On sve pokreće. I ovo slobodno napiši da sam rekao ”Najveći čovek  je Boža Grof. Ne fudbalski radnik, ne trener… Najveći čovek trenutno u Srbiji. Sa svojom harizmom, srcem i obrazom, Boža Grof drži pola Srbije uz sebe. Bila bi velika šteta da se sve ovo raspadne, ali novac predstavlja veliki kamen spoticanja - rekao je Blažo Raosavljević Telegrafu u smiraj 2015. godine kada su ponovo počele da kruže priče o odlasku trenera Zvezde.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Dakle, novac je uvek kamen spoticanja što se tiče situacije u Crvenoj zvezdi, ali Božovića ''nervira'' i loša atmosfera koja prati crveno-bele.  Ulazak u konflikt sa novinarima je svakako nešto što nije želeo, ali to se neočekivano otrglo kontroli. I sa jedne i sa druge strane. Jer, i za dobro i za loše potrebne su dve strane...

Šest bodova viška na polusezoni u odnosu na Partizan svakako je podstrek da Božović nastavi započet posao, ali su i ''ptice na grani'' svesne da će Zvezda morati da odradi ozbiljan remont kompozicije za proleće. Ali i za napad na Evropu.

Ukoliko Božović od uprave dobije željene garancije, nema sumnje da će Crnogorac i na proleće biti trener Zvezde. Jer, kako je i sam rekao - nema nijednu ponudu, tako da treća strana teško može da pokvari posao. Da obeća ostanak i ispuni želju navijačima nije mogao ni pre, ali ni posle meča sa Surdulicom.

Sve se svodilo na sastanak u četvrtak kada je definitivno trebalo da se zna hoće li Božović biti trener Zvezde i sledeće godine, ali je Crnogorac tražio još vremena da razmisli.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • svlacionica

    15. decembar 2016 | 14:04

    ma terajte bre terzica!!i onako je u ostavci godinu dana.terzic je doveo mouce-a sa kojim danas deli pare.

  • Budak

    15. decembar 2016 | 14:20

    Dobar trener za namesteno prvenstvo a kada dodje Evropa onda na kupanje u julu!

  • Druga (bolja) strana Srbije!

    15. decembar 2016 | 15:00

    Ako je u pitanju obrar, onda se verovatno stidi načina na koji fk cz dolazi do bodova. Ako nema obraza, onda verovatno nema garanciju za pojačanja po njegovoj želji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA