≫ 

Njih niko ne može da pobedi u Nemačkoj: I Dortmund je osetio moć Hofenhajma

Buran prvi meč 15. kola nemačkog prvenstva završen remijem - 2:2

  • 0

Fudbaleri Hofenhajma nastavljaju da priređuju prava mala čuda u šampionatu Nemačke, gde, posle 15 kola, i dalje uz sebe ponosno nose etiketu jedinog neporaženog tima.

Čak ni jedna Borusija iz Dortmunda nije mogla da uradi ono što ni pre nje nije niko ove sezone - da pobedi sastav koji vodi najmlađi trener u ligi i u Evropi, 29 - godišnji Julian Nagelsman.

Meč je završen rezultatom 2:2, a sem boda koji je usporio tim Tomasa Tuhela ka probooju u grupu vodećih timova, goste najviše brine situacija sa dvostrukim asistentom u petak uveče, Osmanom Dembeleom.

Francuz je u 69. minutu iznesen sa terena i prema prvim prognozama, radi se o ozbiljnijoj povredi.

Bod je za goste bio podvig s obzirom na okolnosti koje su bile prisutne: isključenje Rojsa u 41. minutu pri rezultatu 2:1 za domaći tim i već pomenuta povreda Dembelea.

Strelci za Hofenhajm bili su Ut u 3. minutu i Vagner u 20, a za goste prvi put ove sezone nemački heroj sa Mondijala u Brazilu Mario Gece (11. minut) i neizbežni Pjer Emerik Obamejang, za 2:2 i egal koji nije mnogo usrećio Borusiju.

Bio je ovo već deveti nerešen ishod Hofenhajma, a peti Borusije posle kojeg najviše mogu da pofitiraju vodeći Bajern i Lajpcig u slučaju da zabeleže pobede.

Bundesliga, 15. kolo

Petak:

Hofenhajm - Borusija Dortmund 2:2

(Ut 3, Vagner 20 - Gece 11, Obamejan 48)

Subota:

Šalke - Frajburg

Majnc - Hamburg

Augzburg - Borusija Menhengladbah

Verder - Keln

Lajpcig - Herta

Volfzburg - Ajntraht

Nedelja:

Darmštat - Bajern

Leverkuzen - Ingolštat

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA