ČUDO U RUSIJI! Srpska gimnastičarka osvojila srebrnu medalju na takmičenju! (FOTO)

Aleksandra Rajčić u veoma jakoj konkurenciji osvojila srebrnu medalju na dvovisinskom razboju na Voronjin kupu

  • 3

Srpska gimnastika se konačno budi. Naši gimnastičari otišli su u Moskvu na prestižni Voronjin Kup i ostvarili odlične rezultate.

 

Nakon uspeha Anđele Đurđević i osvajanja 4. mesta u juniorskoj konkurenciji u višeboju, srpski gimnastičari su izborili i plasman u finalna takmičenja.

 

Vefić je nastupao na razboju, a Đurđević na dvovisinskom razboju i parteru i da je bilo malo više sportske sreće, možda bismo imali medalju u juniorskoj kategoriji.

 

Ali, zato je u seniorskoj kategoriji Aleksandra Rajčić sigurnim i samouverenim vežbanjem osvojila srebrnu medalju na svojoj spravi dvovisinskom razboju. Nakon povrede i operacije početkom godine, ovo je pravi podstrek za nju i novi olimpijski ciklus.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

Kada se zna da je gimnastika, koja je u svim zemljama osnovni bazični sport i veoma popularna, kod nas u zapećku onda je ovo neverovatan uspeh osvajanje srebrne medalje u Rusiji koja je poznata po odličnim gimnastičstima.

 

Počasni predsednik Gimnastičkog saveza Srbije Nenad Popović sastao se sa Predsednikom Ruske gimnastičke federacije Vasilijem Titovim tokom ovog turnira. Dogovorena je saradnja u pogledu realizscije zajedničkih priprema gimnastičara, razmene iskustava trenera i sudija. Predsednik Titov je prihvatio poziv da u narednom periodu poseti Gimnastički savez Srbije.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bakir i

    21. decembar 2016 | 15:34

    Pa kakvo je to cudo srbija je puna talenata samo sto nemaju mogucnosti da to iskazu u svim sportovima.

  • ХМ

    21. decembar 2016 | 15:38

    Где тренира? У Београду по клубовима раде са децом веслачи,дизачи тегова итд. Знам ово јер сам дете покушао да упишем у клуб. Достигнућа су им колут напред и колут назад. Две године низашта.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA