≫ 

Boža Maljković se vraća u trku za predsednika OKS? FSS traži odlaganje izborne Skupštine Olimpijskog komiteta!

Proslavljeni košarkaški trener mogao bi da se vrati u trku za prvog čoveka srpskog Olimpizma

  • 1

Predsednik džudo kluba Crvena zvezda i potpredsednik OKS Ivan Todorov jedini je kadnidat za predsednika Olimpijskog komiteta na izbornoj Skupštini u sredu 28. decembra.

Međutim, postoji mogućnost da se Skupština odloži, jer su pojedini savezi na čelu sa FSS i odbojkaškim savezom zatražili da se promeni deo statuta Olimpijskog komiteta koji predviđa kriterijume za izbor predsednika.

Naime, ovi savezi su želeli da predlože Božidara Maljkovića za predsednika OKS , ali je pravilo da kandidat ne može biti neko ko nije bio učesnik Olimpijskih igara.

S obzirom da Maljković, koga je predložio atletski savez, ne ispunjava ovaj uslov izborna komisija je odbacila njegovu kandidaturu kao neosnovanu.

Zato FSS i OSS uz podršku nekoliko manjih saveza koji će u ponedeljak uputiti pisma za zahtevima da se promeni pravilo, želi da svog kandidata uvede u ravnopravnu borbu sa Ivanom Todorovim.

Šta će se desiti ne znamo. Očekuje se da se oglasi Olimpijski komitet Srbije.

(Telegraf.rs/Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolalondon

    25. decembar 2016 | 13:07

    Da Boza bi bio savrsen za tu funkciju. Bolji iskreniji odan sportu vise nego svi mladji sportski radnici koji su se gotovo svi upleli u neke ,prljave poslove , u sportu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA