Fudbaler Zvezde odbio ponudu Juventusa zbog voljenog kluba!

Mladi Aleksa Terzić najpre želi da se dokaže na Marakani

  • 6

Retki su fudbaleri kojima slava i novac ne udare u glavu i koji jedva čekaju da napuste srbiju, a jedan od njih je svakako i mladi levi bek Crvene zvezde Aleksa Terzić.

Momak koji je sredinom novembra potpisao trogodišnji ugovor sa crveno-belima otkrio je jedan zanimljiv detalj iz svoje karijere.

- Već sam imao ponudu da pređem u mlađe kategorije Juventusa, ali želeo sam da pravilno prođem razvojni period u svojoj zemlji i u klubu koji volim. Ne bih sebi oprostio da ne ostvarim san da debitujem za Zvezdu. U budućnosti planiram prvo da zaigram za prvi tim, da ostavim trag u klubu i tek kada to ispunim biću spreman da se okušam u inostranstvu. Smatram da bi mom stilu igre najviše odgovarala španska liga. Takođe, volim i italijanski stil fudbala – poručio je Terzić.

U Zvezdu je došao 2010. godine iz Mladenovca.

- Prošao sam probu na kojoj je bilo dosta nas koji smo želeli da postanemo deo Zvezde i igrali smo protiv tadašnjeg prvog tima omladinaca. Tu utakmicu sam igao na desnom krilu, i to je pozicija koju sam zauzimao tokom cele prve sezone po dolasku – prisetio se svojih početaka u Zvezdi Terzić.

Foto: crvenazvezdafk Foto: crvenazvezdafk

Nedugo potom usledila je promena pozicije u timu.

- Igrao sam i levo i desno krilo na početku, a poslednje dve sezone u Zvezdi zauzimam mesto levog beka jer mi je leva noga jača. Mogu da pokrivam celu levu stranu terena, a sada sam se već navikao da igram na mestu beka i tu se prijatno osećam. Ne bih menjao ovu poziciju, na njoj imam dosta prostora za igru, a i u napadu je mnogo jača konkurencija. Možda po konstituciji ne izgledam kao bek pošto sam visok, ali imam brzinu i to mi mnogo pomže za igru na ovoj poziciji.

Imao je prilike da mnogo toga nauči od doskorašnjeg Zvezdinog beka.

- Prošle sezone sam dosta gledao Ibanjeza, odličan igrač i levi bek. Trudio sam se da od njega „ukradem” neke poteze i način igre. Ako pričamo o igračima na koje se ugledam van Zvezde tu je pre svega Marselo, levi bek Reala, mnogo mi se dopada kako on igra.

Foto: crvenazvezdafk Foto: crvenazvezdafk

Terzić očekuje da će se dobre igre Zvezdinih omladinaca nastaviti i u prolećom delu prvenstva.

- Iako sam imao nekoliko lošijih utakmica prezadovoljan sam ovom polusezonom. Dao sam nekoliko golova, što je odlično za poziciju na kojoj igram. Takođe imao sam i asistencije što je jako važno. Imam dobar centaršut, ali volim i da šutarim iz daljine direktno na gol kada mi se za to ukaže prilika. Cela ekipa izgledala je odlično, posebno u drugom delu polusezone. Imamo kontinuitet zajedničkog igranja, svi smo dobri drugari i to nam je mnogo pomoglo da zabeležimo dobre rezultate. Siguran sam da ćemo nastaviti sa pobedama i nakon pause, to se od nas očekuje, a i sami sebi uvek postavljamo najviše ciljeve.

I Terzić potvrđuje da u ekipi omladinaca vlada odlična atmosfera.

- U ekipi zaista vlada odlična atmosfera, svi smo jako dobri drugari. Najviše vremena provodim sa Lukom Ilićem, Milošem Nikolićem, Dejanom Joveljićem, sa n jima se najbolje razumem i na terenu i van njega. U slobodno vreme volim da igram igrice na Soniju, tu smo Luka i ja najbolji i kada igramo zajedno ne može niko da nas pobedi - jasan je mladi levi bek.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA