Najgori tim Premijer lige angažovao trenera koji je vodio jedan klub za 21 godinu karijere!

Pol Klement je novi trener "fenjeraša" Svonsija

  • 1

Svonsi Siti je u "dubokom kanalu", ali u klubu veruju da ekipa ima snage da se izvuče iz trenutne situacije, koja je krajnje zabrinjavajuća.

Velški "labudovi" su poslednji na tabeli Premijer lige posle serije poraza, pa je ceh platio američki stručnjak Bob Bredli koji se zadržao na funkciji menadžera tek 11 mečeva.

Njegova zamena, sada i zvanično, je Pol Klement (44), doskorašnji asistent Karla Anćelotija u Bajernu.

Ime ovog stručnjaka mnogima nije poznato, verovatno zbog činjenice da je u dosadašnjoj, 21 godinu dugoj karijeri, kao glavni trener vodio samo jedan tim - Derbi Kaunti (u sezoni 2015/2016).

Pre i posle toga bio je isključivo pomoćnik.

Poslednjih godina išao je za Karlom Anćelotijem sa kojim je sarađivao u Realu, Pari Sen Žermenu i u Bajernu. Prethodno, bio je u Čelsiju, Fulamu, Blekburnu, a vodio je i mladu reprezentaciju Republike Irske.

Na vest o imenovanju novog menadžera, mnogi navijači Svonsija već negoduju zbog odluke rukovodstva da poverenje u delikatnom momentu ukaže treneru sa kratkim iskustvom u ulozi prvgo trenera.

Svonsi posle 19 utakmica ima samo 12 bodova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Србија

    3. januar 2017 | 19:24

    Спасиће се свонси испадања , али јуче :))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA